John Wick 4 begraaft Shazam 2 aan de box-office

Na het teleurstellende openingsweekend is het over-and-out voor Zachary Levi en zijn Shazam! Fury of the Gods (2023). De film moet een slordige 250 miljoen ophalen voor nog maar een break-even, maar zal uiteindelijk stranden op iets meer dan 102 miljoen dollar. En we moeten al terug gaan tot in de jaren ’80 of ’90 om superheldenfilms te zien die zwaar flopten aan de box-office (Steel, Supergirl, The Phantom, The Shadow, Darkman). Daarentegen zien we dat John Wick 4 (2023) alle verwachtingen overstijgt en in zijn eerste weekend al 137 miljoen dollar heeft weten op te halen.

De cijfers van John Wick 4 zijn ongezien, zeker voor een derde vervolgfilm. De film is dan ook een geniale actieprent. Tot voor kort moesten we wachten op superheldenfilms om ons dergelijk kinetisch vuurwerk te serveren, maar Marvel en DC zijn in onderhoud tot onbepaalde tijd en dus kwam Keanu Reeves als geroepen. Het doelpubliek voor de film was voornamelijk mannelijk (zowat 70%) tussen de leeftijd van 16 tot 35. Tot op heden heb ik geen idee wat het doelpubliek van Shazam 2 was. Maar deze flop hadden we hier ook wel voorspeld na de uitlatingen van de hoofdacteur en de toch wel zwakke eerste trailer.

Voor DC verandert dit niet zo zot veel, want James Gunn wou van een wit blad beginnen en alles hertekenen. Dwayne Johnson wou ten strijde trekken tegen het nieuwe bewind van DC met zijn Black Adam (2022), maar is daar in mislukt, samen met Henry Cavill en Zachary Levi. De enige van de Justice League cast met een nieuwe job lijkt Jason Momoa. Hij ruilde zijn Aquaman outfit in voor een Lobo outfit onder de nieuwe DC leiding. Er is tevens nog een Aquaman 2 die ze moeten uitbrengen, al dan niet met Amber Heard en waarvan de testscreenings bijzonder slecht waren. De film moet op 20 december 2023 uiteindelijk uitkomen. Maar het is niet uitgesloten dat Aquaman 2 nog slechter presteert dan Shazam 2, ook al zal dat moeilijk zijn.

Ondertussen probeert Zachary Levi de mensen aan te sporen om alsnog Shazam 2 te gaan bekijken, dat volgens hem ook een véél betere film is dan John Wick 4. lol. Hoewel, in deze video werd geknipt en wat hij eigenlijk wou zeggen is dat de film veel beter is dan wat de critici ons wil doen geloven. Hoe dan ook, hij klinkt hopeloos.

3 Comments

 1. Sabke

  John Wick is ook een véél betere film op ALLE vlakken.

  Reply
 2. double l

  Een treinongeluk die er zat aan te komen. Anderzijds wel spijtig want de eerste Shazam vond ik echt wel goed.

  Reply
 3. Solaris

  Ondertussen hebben we wel een cinema gevuld met sequels: Creed 3, Shazam 2, John Wick 4, Scream 6, Ant-Man 3, Avatar 2, …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *