Shazam! Fury of the Gods wordt een cgi-fest

Warner Bros. heeft ons een nieuw voorsmaakje gegeven op Shazam! Fury of the Gods (2023) van David F. Sandberg. Het was aanvankelijk de bedoeling dat deze sequel, opgenomen in de zomer van 2021, in december 2022 zou uitkomen waarin meestal de eindejaar blockbusters worden vertoond of de Oscar-waardige films, maar David Zaslav heeft de film verbannen naar de maand maart. Even zag het er naar uit dat de prent ook afgevoerd zou worden zoals zovele andere Warner producties onder het nieuwe regime, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Korte inhoud: Wanneer Billy Batson (Zachary Levi) en zijn pleegbroers en -zussen, die in superhelden veranderen door “Shazam!, gedwongen worden om terug in de arena te komen tegenover de dochters van Atlas onder leiding van Hespera (Helen Mirren) vergezeld door Kalypso (Lucy Liu) die de Aarde dreigen te vernietigen, moeten ze een poging ondernemen om vrede te sluiten met de Goden omdat Billy hun krachten als vanzelfsprekend beschouwt.

Het is begrijpelijk dat velen comic-fans bezorgd waren over Shazam! Fury of the Gods en of de film nog zou passen in het nieuwe plan van Warner Bros. Discovery. De regisseur liet eerder weten dat het niets te maken had met reshoots maar dat de visuele effecten doorheen een proces van goedkeuringen moeten gaan via de studio, gezien de hoge kostprijs. Dit lijkt me toch een heel bedenkelijke uitleg, zeker na het zien van de trailer. Je hebt geen vol jaar nodig voor het verzorgen van de visuele effecten op een comic-book film. Dit is geen Lord of the Rings of Avatar. Er zitten al behoorlijk wat visuele effecten in de trailer en dat was zowat 80% van de trailer, maar niets echt wereldschokkend of innoverend.

In de film zien we naast bovenvermelde namen ook nog Grace Caroline Currey, Meagan Good, Adam Brody, Rachel Zegler, Djimon Hounsou, Marta Milans en Jack Dylan Grazer. Na deze film is het echter onduidelijk wat de toekomst van Shazam zal brengen, maar alles zal vermoedelijk afhangen van de rendabiliteit van deze sequel. Mocht het een groot succes zijn zou dit kunnen verder gaan, gezien het in essentie geen directe impact heeft op de Justice League. Aanvankelijk is hij geen lid van de Justice League – Billy had wel al van Batman gehoord. Hij zou ion de strips op een gegeven moment in strijd geraken met Black Adam en uitgenodigd worden om deel uit te maken van de Justice League.

*** Shazam! Fury of the Gods trailer ***1 Comment

  1. Jamie

    Ik heb de indruk dat ik nu al de ganse film heb gezien met deze trailer. lol.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *