Wordt The Flash ook gecanceld zoals Batgirl?

Nog maar een paar weken geleden heeft Henry Cavill zijn Witcher zwaard overhandigd aan Liam Hemsworth omdat hij zich naar verluidt wou klaarstomen om opnieuw het Superman pak aan te trekken, maar deze plannen lijken nu toch wat gedwarsboomd te zijn.

Een paar dagen gelden brak het nieuws dat de nieuwe leiding binnen DC – met name James Gunn en Peter Safran – geen heil meer zagen in een Wonder Woman 3 of zelfs nog maar een Aquaman 3. Meer nog, Jason Momoa zou herdoopt worden als Lobo, een DC karakter dat een alien is van de planeet Czarnia en die werkzaam is als een interplanetaire huurling en bountyhunter. En dat wil dan weer zeggen dat Momoa nooit meer te zien zal zijn als Aquaman in de DCU.Justice League © 2017 Warner Bros.

Maar ook Gal Gadot zal per direct niet meer te zien zijn als Wonder Woman, ook al werd ze hiervan niet op de hoogte gebracht en mocht ze het allemaal lezen op filmblogs. Een beetje een spijtige zaak want ook al was Wonder Woman 2 (2020) vermoedelijk doorslaggevend in de stopzetting, heeft Gal Gadot de figuur van Wonder Woman wel gestalte en geloofwaardigheid gegeven in de eerste Wonder Woman (2017). Een gesprek met haar had misschien wel op zijn plaats geweest. Anderzijds begrijp ik ook dat de nieuwe leiding een online protestcampagne wou vermijden, wat Gal heeft wel degelijk een ruime fanbase. In ieder geval zal het voor de carrière van Gal niet veel uitmaken, integendeel. Ze heeft momenteel een 6-tal films in het vooruitzicht.

Maar dit allemaal impliceert dat er geen Justice League meer zal zijn met Gal Gadot en Jason Momoa. En dan kan je eigenlijk concluderen dat wanneer je Wonder Woman en Aquaman zal hercasten, je dat eigenlijk ook zal moeten doen met Superman. Ik zie niet dat je kan verantwoorden dat de ene acteur wel en de andere acteur niet terugkomt, want zoiets zal gewoon verkeerd aanvoelen. En dat is uiteraard teleurstellend voor heel wat mensen, inclusief Zack Snyder, die misschien wel zijn dominante plaats binnen DC zal verliezen. Gunn en Snyder zijn ook twee totaal verschillende filmmakers. Ook voor Cavill is dit zuur. Laten we hopen voor hem dat hij alsnog een telefoontje krijgt van Barbara Broccoli.

Maar dan is er nog de kwestie van problem child Ezra Miller – ook lid van Snyder’s Justice League – die volgend jaar te zien zal zijn als The Flash (2023). Een film die eigenlijk ook een Batgirl-treatment zou moeten krijgen, gezien deze niet meer zal passen binnen de nieuwe DCU. De film is zo goed als afgewerkt, maar het verschil met Batgirl is dat (1) deze werd werd geregisseerd door Andy Muschietti, misschien wel één van de meest talentvolle filmmakers in Hollywood. En (2) The Flash heeft geen 90 miljoen dollar gekost maar wel 200 miljoen dollar.

Dus zou het me verbazen mocht David Zaslav hier de stekker zal uittrekken en zich opnieuw onpopulair zal maken bij de comic-fans, ook al komt deze film eigenlijk ongelegen en voert hij nog twee Zack Snyder creaties op, zoals Batman door Ben Affleck en General Zod door Michael Shannon. Anderzijds is er ook nog een multiverse-frivoliteit met Michael Keaton als Batman, maar deze film zal vermoedelijk de laatste pre-Gunn-DC-prent zijn alvorens de echte reboot kan beginnen.

3 Comments

 1. Centurion

  Als hij consequent is zou hij The Flash ook moeten cancellen tenzij er effectief een kwaliteitsprobleem was bij Batgirl en niet zozeer dat de film niet meer zou passen binnen de nieuwe DC. Zowiezo zal Zaslav deze beslissingen beter overlaten aan James Gunn.

  Reply
 2. Santos

  Batgirl had ook nog geen introductie gehad en indien de kwaliteit van de beelden dermate slecht was is het risico groter dat dit karakter DOA zou zijn. The Flash heeft al min of meer een introductie gehad in Justice League.

  Reply
 3. Vince

  Dat ze gewoon Batgirl op HBO Max zwieren, want maakt het allemaal uit. Zoals gezegd is deze Flash toch een doodgeboren kind en zal er hoe dan ook geen Flash 2 komen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *