Er komt geen Aquaman 3 en geen Wonder Woman 3

Nieuwe bazen nieuwe wetten, we hadden zoiets al ervaren met Warner Bros wanneer David Zaslav de touwtjes in handen nam, dit zal binnenkort ook het geval zijn bij Disney met de terugkeer van Bob Iger, en dat is zeker nu ook wel het geval bij DC, een onderdeel van Warner nota bene. Regisseur James Gunn en producer Peter Safran zwaaien er de plak en zij willen van DC een even succesvol merk maken als de MCU. En dat wordt een heuse klus was de DCU is een puinhoop.

James Gunn heeft nog een laatste film af te werken bij MCU en daarna zal hij zijn volledige aandacht geven aan de reconversie van de DC Comic adaptaties. Maar de eerste beslissingen zijn al genomen en zo komt er geen nieuw vervolg op Wonder Woman, vermoedelijk na de complete carcrash van Wonder Woman 1984 (2020). Patty Jenkins was in ieder geval al bezig met het uitwerken van een derde deel met scenarist Geoff Johns, maar nu kan ze best haar energie steken in een ander project. En dat zal niet eenvoudig zijn, ondanks haar homerun met Wonder Woman (2017). De manier hoe Wonder Woman 2 een complete mislukking was met foute regie-keuzes, zal de indruk wekken dat Jenkins een one-trick pony was. De officiële reden voor de cancellatie was tevens dat ‘de sequel niet in lijn was met de blauwdruk van de nieuwe plannen voor DC’.

Gal Gadot was in ieder geval niet op de hoogte van de annulatie want zij had recentelijk nog te kennen gegeven dat ze niet kon wachten op het vervolg: “Ik ben zo dankbaar geweest voor de kans om zo’n ongelooflijk, iconisch personage te spelen, en bovenal ben ik JOU dankbaar. De fans. De meest verbazingwekkende, warme, liefhebbende fans ter wereld. Ik ben me nog steeds aan het knijpen om te zien of ik niet slaap. Ik kan niet wachten om haar volgende hoofdstuk met jullie te delen.” Wel dat vervolg zal er niet meteen komen en het ziet er naar uit dat ze misschien ook niet meer zal terugkeren in Justice League. Ik weet zelfs niet hoe de relatie is tussen James Gunn en Zack Snyder. Acteur Ray Porter had eerder al wel te kennen gegeven dat hij interesse zou hebben om terug te keren als Darkseid, als een beetje de Thanos van de DCU. Maar dat is op heden toch een creatie van Snyder, benieuwd of Gunn hier ook op de reset knop wil drukken.

Tevens kwam ook het nieuws dat er geen Aquaman 3 zou komen maar Jason Mamoa zou gecast worden als Lobo, een project waarvoor zowel Guy Ritchie als Michael Bay interesse voor hadden. Aquaman is tevens ook een lid van het Justique League team dus hoe dat juist vorm moet krijgen is nog niet duidelijk, zeker nadat Warner te kennen gaf een nieuwe Superman met Henry Cavill te willen.

1 Comment

  1. Bat-Man

    Je kan geen reboot doen van Justice League zonder ook Henry Cavill te vervangen als Superman, anders zal dat toch wat raar zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *