Guy Ritchie aast op een nieuwe live action Hercules film

Wat je ook moge zeggen van Guy Ritchie, hij maakt coole films mixt deze met regelrechte troep, maar doorgaans brengen zijn films wel veel geld op aan de box-office (Sherlock Holmes, Aladdin,…) en bijgevolg blijven studio’s wel interesse hebben om hem projecten toe te werpen – ook al zijn het niet hun meest waardevolle projecten. De flop van King Arthur: Legend of the Sword (2017) blijft nog steeds nazinderen.


Regisseur Guy Ritchie op de Sherlock Holmes set © 2009 Warner Bros.

Na Wrath of Man (2021) is de man nu op zoek naar een ieuw project en blijkbaar zou er een project op de planken liggen rond Hercules. Deze franchise heeft al een live-action film gehad met Dwayne Johnson Hercules (2014) maar Disney was een paar jaar geleden al van plan om dit project nieuw leven in te blazen.

“Ik wil het zo druk hebben als ik maar kan. Vroeger maakte ik één film per jaar; Ik zou best drie films per jaar willen maken. Omdat ik het leuk vind, het is niet moeilijk voor mij. Soms moet ik een interview doen, na een shoot tot 04.30 uur s’ochtends, een uur later zit ik in het vliegtuig; na het intervie zit ik opnieuw op vliegtuig, ik land, ik ga weer aan het werk. Zolang je niet te agressief met jetlag speelt, ben ik verdomd blij dat te doen.”, zei Guy Ritchie in een interview voor ScreenDaily op het Red Sea festival in Saudi Arabië. Op de vraag of hij geen problemen had om naar een festival te gaan die de LGBTQI+ rechten niet respecteert antwoorde hij: “Ik hou van het creatieve aspect. Positieve samenwerking is de weg vooruit voor alles.” Ter info, de Amerikaanse directeur Oliver Stone, voorzitter van de wedstrijdjury tijdens de tweede editie van dit jaar, zei in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie van gisteravond dat het land “veel verkeerd wordt begrepen”. Ik zou zeggen, vertel dat maar aan die man die vanwege zijn homoseksualiteit 500 zweepslagen kreeg en 5 jaar gevangenis.

In februari 2023 hij begint met de opnames van de spionagethriller The Ministry Of Ungentlemanly Warfare (2023) uit de Tweede Wereldoorlog met Henry Cavill en Eiza Gonzalez voor Jerry Bruckheimer Films en Paramount Pictures. Binnenkort komt trouwens zijn film The Interpreter (2023) uit met Jake Gyllenhaal. Deze film volgt Sergeant John, die tijdens zijn laatste dienstreis in Afghanistan samenwerkt met de lokale tolk Ahmed, die zijn eigen leven riskeert om een gewonde John over kilometers afmattend terrein in veiligheid te brengen. En ja, hij liet ook iets vallen over een Hercules film, en dat zou wel eens kunnen zijn onder de vleugels van Jerry Bruckheimer. De toekomst zal het uitwijzen.

1 Comment

  1. Xander

    Ritchie is goed is Britse gangsterfilms, zelfs Sherlock Holmes was een halve gangsterfilm. Voor de rest ben ik toch niet echt overtuigd in zijn veelzijdigheid als regisseur. King Arthur vond ik een gruwel van een film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *