Iemand nog interesse in Transformers: Rise of the Beasts

Het is opmerkelijk hoe weinig media-aandacht de nieuwe teaser-trailer van Transformers: Rise of the Beasts (2023) heeft gekregen. De trailer is begin deze maand online verschenen, maar was toch wel wat oversneeuwd door de nieuwe Indiana Jones 5 teaser én de nieuwe Guardians 3 trailer. Stevel Spielberg heeft tevens een producer credit op deze 7de Transformers film.

Korte inhoud: Transformers: Rise of the Beasts speelt zich af in de jaren 90 en neemt het publiek mee op een wereldreis vol actie terwijl de Maximals, Predacons en Terrorcons deelnemen aan de strijd tussen de Autobots en Decepticons op aarde. Noah (Anthony Ramos), een snuggere jonge kerel uit Brooklyn, en Elena (Dominique Fishback), een ambitieuze, getalenteerde artefact-onderzoeker, worden meegesleurd in het conflict terwijl Optimus Prime en de Autobots worden geconfronteerd met een angstaanjagende nieuwe aartsvijand die uit is op hun vernietiging genaamd Scourge.

De intentie van producer Lorenzo di Bonaventura, die alle Transformer-films heeft geproduceerd, was om ‘een film te brengen die anders was dan alle voorgaande edities’. De vorige Transformer-film was Bumblebee (2018) en was voor een keertje niet in regie van Michael Bay maar wel geregisseerd door Travis Knight. De film bracht uiteindelijk 470 miljoen dollar op wat niet onaardig was voor deze 135 miljoen dollar productie. De Michael film Transformers: The Last Knight (2017) bracht wel 600 miljoen dollar op maar had wel een productiebudget van 260 miljoen en zo waren de winstmarges toch een pak kleiner. Dit zal tevens ook de reden zijn geweest dat Michael Bay afstand heeft genomen van de franchise als regisseur, maar tot op heden nog altijd wel een producer credit heeft. Deze Transformers: Rise of the Beasts werd geregisseerd door Steven Caple Jr. die afkomt van Creed II (2018) en die via een realisatie van één episode van een Transformers animatie-serie.

Ik volg de Transformers films niet zo nauw. Ik heb gestopt na de tweede film, het was gewoon niet voor mij. Ik hou van sterke karakters en een strakke verhaallijn, twee zaken die ik niet kon vinden in dit product. Maar wat ik me nog herinner is dat de reden waarom Optimus zich als een voertuig veranderde was als een perfecte camouflage om zo te kunnen infiltreren in de menselijke technologische wereld. Hier heb je een gigantisch grote robot aap. Dus de camouflage is geen issue meer? Maar goed, ik besef dat dit op de eerste plaats een franchise was voor kinderen en dat robots die in apen veranderen geen analyse nodig hebben. De makers wilden speelgoed verkopen en robots die in auto’s veranderen was wel een leuk concept … voor speelgoed, net als deze robot-apen. Hier een narratieve logica in te zien is gewoon zinloos.

“For millions of years, our world has transformed, but something else has awakened” … ze hebben hier met 5 scenaristen (Joby Harold, Darnell Metayer, Josh Peters, Erich Hoeber en Jon Hoeber) aan geschreven en dan pakken ze uit met zo’n nietszeggende openingszinnen. Het is om van te huilen. In de cast zien we ondermeer Michelle Yeoh, Peter Dinklage en Luna Lauren Velez en in de stemmencast treffen we Peter Dinklage aan, naast Pete Davidson, Ron Perlman en Liza Koshy. op 9 juni 2023 zou de film in de zalen moeten draaien.

*** Transformers: Rise of the Beasts trailer ***

1 Comment

  1. twins Andnixanders

    Geen T Rex? vreemd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *