De geflipte Infinity Pool van Brandon Cronenberg

Ook de derde film van Brandon Cronenberg is er ene om naar uit te kijken. Hij schreef Infinity Pool (2023) met Robert Pattinson in zijn hoofd, maar deze acteur heeft bedankt voor de rol. Vermoedelijk omdat het bloed van het script droop, maar blijkbaar zou de film een nieuwe montage hebben gekregen en zou de oorspronkelijke NC-17 versie afgezwakt zijn naar een R-rating. We zullen vermoedelijk moeten wachten op de Blu-ray om de uncut versie te zien.

Korte inhoud: James (Alexander Skarsgård) en Em Foster (Cleopatra Coleman) genieten van een all-inclusive strandvakantie op het fictieve eiland La Tolqa. Maar geleid door de verleidelijke en mysterieuze Gabi (Mia Goth), wagen ze zich buiten het resortterrein en raakt James betrokken bij een dodelijk ongeval. Hierbij zal hij in aanraking komen met de perverse subcultuur van hedonistisch toerisme, roekeloos geweld en surrealistische verschrikkingen van het resort.

De trailer ziet er in ieder geval al even geflipt uit als zijn vorige film Possessor (2020) en gezien de aard van het beestje duiken we opnieuw in de psyché van de getormenteerde ziel op de rand van de lust en het gevaar. Eén ding is zeker, Brandon vaart zijn eigen koers en zit niet meer in de schaduw van zijn vader David Cronenberg, wiens laatste film Crimes of the Future (2022) toch wel wat van een tegenvaller was.

Het is in ieder geval een film die met independent geld is gemaakt en het is de studio Neon die de film in de bioscoop zal uitbrengen. Zijn vorige film was een regelrechte bioscoopflop met nauwelijks 1 miljoen dollar recette wereldwijd, maar zijn film kwam dan ook terecht in de Covid-piek waar vele bioscopen hun deuren hebben gesloten. Dit zou de eerste film zijn waarmee hij kan bewijzen aan de grote studio’s dat hij ook films kan maken voor een groot publiek. Uiteindelijk weet ik niet of dat noodzakelijk een goede zaak is, want zelfs met weinig middelen weet hij interessante verhalen te vertellen.

Op dit ogenblik kan ik niet veel meer over deze productie vertellen. De trailer is in ieder geval complete waanzin, met een korte glimp van Alexander Skarsgård die kijkt naar wat zijn kloon lijkt te zijn in een bak met rode, bloederige smurrie, maar dat is niet waar de gekheid stopt! Er zijn nog verschillende shots van exotische gezichtsmaskers en bondage – op een gegeven moment wordt Skarsgård aan een riem gesleept als een onderdaan in een seksspel en we zien Thomas Kretschmann die hem ter dood veroordeelt. Bekijk het allemaal hieronder.

*** Infinity Pool trailer ***


1 Comment

  1. Hendrik

    Een echte verademing op al die sequels, prequels, reboots en remakes. Ook al is het verhaal niet altijd even gelaagd als bij zijn vader.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *