Indiana Jones and the Dial of Destiny teaser trailer

Disney en Lucasfilm hebben de eerste trailer en poster onthuld voor de vijfde ‘Indiana Jones’-film, die eindelijk ook een titel kreeg, met name Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023). Het is een film met zowel de huidige 80-jarige Harrison Ford als de de-aged versie ervan. En goed wetende dat de techniek steeds beter aan het worden is, blijft het wat mij betreft nog steeds een bedenkelijk cgi procédé. Goed voor een cameo maar het werkt niet voor meer omvangrijke rollen zoals deze in The Irishman (2019).

Korte inhoud: De film speelt zich af in het New York van eind jaren zestig en zal op de een of andere manier aansluiten bij Operatie Paperclip waarbij nazi-wetenschappers amnestie kregen in de VS in ruil voor hun wetenschappelijke kennis, alsook iets vertellen over de ruimtewedloop tegen de Sovjet-Unie.

Steven Spielberg schreef mee aan het script maar het waren uiteindelijk Jez en John-Henry Butterworth die finaal het scenario hebben geschreven voor regisseur James Mangold (Logan, Ford v Ferrari). Dit zal meteen ook de send-off zijn van Harrison Ford als Indiana Jones, een rol die hij voor het eerst speelde in Raiders of the Lost Ark (1981), meer dan 40 jaar geleden.

De de-aging lijkt hier beter dan in de Irishman en dat zou kunnen te maken hebben met het feit dat ze een jongere acteur hebben gecast (Anthony Ingruber) voor de scènes waarop ze het gezicht van Harrison Ford hebben gematched, dus in wezen geen de-aging maar wel deep-fake. Het resultaat ziet er wel verbluffend uit in deze korte clip.

Ook aan boord van deze nieuwe vervolgfilm zijn Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, Shaunette Renee Wilson, Thomas Kretschmann en Toby Jones. Indiana Jones and the Dial of Destiny zal op 30 juni 2023 in de bioscopen te zien zijn en zal voorafgaan aan een spin-off-serie die ook in de maak is voor de Disney+.

Met een teaser kan je uiteraard veel verbergen en ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de beelden tot voor de wat slapstick eindscène met de zweep. Jazeker het is nostalgisch, tot zelfs de geluidseffecten van de slagen die gewoon vintage Indiana Jones zijn. Ik bedoel, de toon en de mogelijke verhaalelementen tot zelfs de casting, het lijkt allemaal te kloppen. Mangold is één van mijn favoriete regisseurs en ik was echt blij te vernemen dat hij de film zou maken. Spielberg heeft met zijn Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) bewezen dat hij niet goed meer wist hoe hij het personage en de franchise nog relevant kon maken, maar Mangold kan misschien nog wel een heel knappe laatste Indy film afleveren. Ik mag het alleen maar hopen, want de eerste 3 Indiana Jones films zijn mijlpalen in de filmgeschiedenis. Dit zal tevens ook de send-off film worden van legende John Williams die na deze film op pensioen gaat.

*** Indiana Jones and the Dial of Destiny trailer ***

6 Comments

 1. Stagger

  Er worden tegenwoordig niet genoeg avonturenfilms uitgebracht. Ik heb het gevoel dat de laatste goede de eerste mummie film was en dat is al een eewigheid geleden. De Lara Croft en de Uncharted films waren toch maar magere beestjes.

  Reply
  1. Mitch

   De eerste Pirates of the Caribbean vond ik beter dan The Mummy met Brendan Fraser.

   Reply
 2. Olaf

  “I don’t believe in magic.”

  lol, hij zag letterlijk de ark van het verbond en de heilige graal en de ridder en hij zag het hart van een man uit zijn levende lichaam gerukt en buitenaardse wezens in een ruimteschip maar magie nee hoor 😀

  Reply
  1. Centurion

   Anderzijds wel in lijn met het personage. Indiana bleef sceptisch voor alles, een beetje een Scully uit de X-files 🙂

   Reply
 3. Flo

  Ik zit nog met de bittere smaak van de crystal skull in mijn mond…

  Reply
 4. Kenny

  Indiana Jones and the quest for CGI

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *