Warner verdubbelt screentijd van Amber Heard in Aquaman 2

Het is op z’n minst bizar te noemen dat iemand de laan wordt uitgestuurd op basis van een vermoeden van huiselijk geweld, terwijl een ander die schuldig is bevonden aan het besmeuren van de reputatie van een acteur en zich ook schuldig heeft gemaakt aan huiselijk geweld, blijkbaar een schouderklopje krijgt. Maar als we de eerste reacties op de screentesten mogen geloven van Aquaman and the Lost Kingdom (2023) zou Amber Heard van 7 minuten naar 20-25 minuten screentijd gaan in de sequel. En dat is toch wel opmerkelijk te noemen.

Warner Bros, de studio die Johnny Depp heeft gecancelled op Fantastic Beast omwille van geruchten over huiselijk geweld zou nu toch Amber een in de film gelaten. Ja, de scènes werden al opgenomen maar Warner had vermoedelijk geen zin in reshoots. In het verhaal zou Aquaman en Mera een kind hebben en dit maakt dat haar karakter ook iets meer in beeld komt.

Eigenlijk is dat wel een beetje hypocriet gedrag van Warner, want dit is klaarblijkelijk een beleid van 2 maten en 2 gewichten. Anderzijds zullen ze waarschijnlijk ook wel wat druk hebben ondervonden van Jason Momoa die blijkbaar wil dat Amber terugkeert voor de sequel, en dat tegenin de bevindingen van DC president Walter Hamada die vond dat de twee geen chemie hadden met elkaar, en tegenin de zin van de fans die al een petitie op de been hebben gebracht om het ontslag van Amber te eisen.

Ik ga in deze wel consequent zijn: Amber Heard MOET in de film blijven! Ja het zal zitjes in de bioscoop kosten en ja, het zal de fans in hun harnas jagen, maar ik ben tegen dergelijke cancel culture. Wat Weinstein deed is een crimineel feit en moet voor de rest van zijn dagen het gevang in, en dat niet omdat ik dat denk maar wel omdat een rechter dat heeft beslist. Ik ben niet voor ‘internet-justitie’ wel voor een onderbouwd proces naar schuld of onschuld. Ik vind dus ook dat het creatieve aspect zomaar niet ondergeschikt moet zijn aan het individu. Moeten we alle muziek bannen van Michael Jackson omdat hij vermeend seksueel contact zou hebben gehad met een paar jongeren? We hebben hierover 1 proces met advocaten en rechters gehad, en dat was in de zaak van Gavin Arvizo, en Michael Jackson is op de 14 aantijgingen niet schuldig bevonden. Ik denk dat we al een heel eind verder kunnen komen mochten studio’s zich alleen maar bezig houden met het artistieke in plaats van de moraalridder te willen uithangen.

2 Comments

 1. Maarten

  Het was vooral onnozel om Depp niet te casten in Fantastic Beast. Dat de derde film nog maar half de recette heeft opgebracht dan de eerste film zal er wel iets mee te maken hebben.

  Reply
 2. Filip

  Geeft iemand een klier om Aquaman eigenlijk?
  Ik denk dat de Man van Atlantis met Patrick Duffy interessanter was ;P

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *