Eerste trailer van aankomende Netflix serie The Sandman

Netflix heeft een trailer uitgebracht voor de aankomende serie “The Sandman” (2022), die op 5 augustus zal debuteren. De langverwachte tv-serie is gebaseerd op de populaire graphic novels van Neil Gaiman uit de jaren negentig, en bevat onder meer Tom Sturridge, Gwendolyn Christie, Stephen Fry en Patton Oswalt. Netflix heeft vandaag ook aangekondigd dat Mark Hamill de stem zal uitbrengen van de in het koninkrijk wonende klusjesman Merv Pumpkinhead.

Korte inhoud: De nieuwe trailer duurt slechts 80 seconden, maar geeft ons een goed beeld van hoe de serie de mystieke rijken waarin het verhaal zich afspeelt, zal herscheppen. The Sandman volgt de King of Dreams (gespeeld door Sturridge) nadat hij ontsnapt is uit gevangenschap en terugkeert naar zijn nu lijdende koninkrijk, de Dreaming. Maar daar zijn een aantal mensen niet blij mee, waaronder de occulte detective Johanna Constantine (gespeeld door Jenna Coleman) en The Corinthian (Boyd Holbrook), een voormalige bewoner van de Dreaming die een schurk werd.

De beslissing om Gaimans bestverkopende graphic novel-serie aan te adapteren, lijkt misschien een goed idee voor studio-bonzen, maar het kostte veel moeite om het daadwerkelijk te laten gebeuren. Eerder was Joseph Gordon-Levitt betrokken om de serie te regisseren voor Warner Bros., maar de studio scheepte het project door naar New Line Cinema en dus werden er ook nieuwe mensen aangesteld. Een geplande verfilming door scenarist David Goyer viel uit elkaar na meningsverschillen met de studio. Toegegeven, het bronmateriaal van de serie is lastig aan te passen en omvat meerdere tijdlijnen. Gaiman heeft eerder verklaard: “Ik zie liever geen Sandman-film gemaakt dan een slechte Sandman-film.” Hopelijk zal de Netflix-behandeling het verhaal alle eer aandoen. De piloot werd in ieder geval geregisseerd door Mike Barker, die eerder al episodes voor The Handmaid’s Tale had ingeblikt.

*** The Sandman trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *