Remake van Arachnophobia op komst

Er is al een paar jaartjes sprake van een mogelijke update van Arachnophobia (1990), maar nu bljkt dan toch de kogel door de kerk te zijn. En het is de regisseur van Happy Death Day (2017), Christopher Landon, die de remake in goede banen moet leiden, onder het toeziend oog van producer James Wan (The Conjuring).

Korte inhoud: Een gevaarlijke spin reist per ongeluk mee vanuit de jungle naar Amerika. Het beest vindt een plaats om te broeden in de schuur van de nieuwe huisarts in het dorp, Ross Jennings. Al snel vermenigvuldigt de spin zich en de spinnen zaaien dood en verderf in het dorp. Aan Ross Jennings en de plaatselijke insectenbestrijder de taak om hier een eind aan te maken.

De originele Arachnophobia werd geregisseerd door Frank Marshall, mede-oprichter van Amblin Entertainment, toen nog als regiedebuut op basis van een script van Don Jakoby en Wesley Strick. In de hoofdrollen zagen we Jeff Daniels, John Goodman, Julian Sands en Harley Jane Kozak. Het is op dit moment niet bekend hoeveel van de plot de nieuwe regisseur zal houden, en gezien het verhaal zo goed als afgewerkt was leek een sequel gewoon niet logisch. Marshall is trouwens ook bezig met het op de been brengen van een Jeremy Renner Bourne sequel, een film die ik eigenlijk wel wil zien, ook al had The Bourne Legacy (2012) meer problemen dan positieve zaken. Renner was echter wel een uitstekende assassin en los van de tweede helft van de film was er ook wel een goede verhaalopbouw.

De originele film heeft grotendeels gebruik gemaakt van echte spinnen, gaande van kleine Avondale spinnen (Delena Cancerides) en grotere Goliath vogelspinnen die met een poten tot 30 cm kunnen zijn met een lichaamslengte van 13 cm met slagtanden van 2 tot 4 cm. Voor de film werd voor bepaalde shots oog gebruik gemaakt van animatronics en dummy spinnen om er zo voor te zorgen dat bepaalde acties beter verfilmd konden worden alsook dat geen enkele spin het leven liet. Voor de nieuwe film vermoed ik dat cgi wel eens de bovenhand zou kunnen nemen.

*** Arachnophobia trailer ***

2 Comments

  1. Ed Ward

    Happy Death Day zijn zalige films en hoopte eigenlijk op een derde film, maar deze kijk ik ook wel naar uit.

    Reply
  2. Liawn

    Waarom niet gewoon een spinnen-film maken in plaats van het origineel te moeten waarmaken? Dat komt bijna nooit uit. Noem het maar ‘Spiders’ of zoiets, het zal niemand iets schelen hoe het heet. Het is een verdomde spinnenfilm.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *