Amber Heard mag in Aquaman and the Lost Kingdom blijven

We hebben het hier al uitvoerig gehad over Amber Heard, en de vele petities tegen haar terugkomst in Aquaman 2 (2022) na de gelekte audio-tapes in de zaak Johnny Depp die toch geen fraai beeld hadden geschetst van “het slachtoffer van huiselijk geweld”.

Ik ben geen fan van Amber Heard en zou Blake Lively verkiezen boven haar voor om het even welke rol. En dit staat los van de verwikkelingen buiten haar professionele carrière als actrice. Maar tegenwoordig kan je er gewoon niet meer naast kijken, en dat omdat Amber er maar niet over kan zwijgen. Het vermoeden leeft sterk dat ze uit was op de rijkdom van haar ex en hierin wel erg ver is gegaan. Maar deze situatie kan je toch moeilijk gaan vergelijken met vrouwen die daadwerkelijk leven onder het juk van huiselijk geweld, en zeker met Covid die deze wantoestanden nog heeft versterkt. Is Johnny Depp helemaal vrij te spreken, dat durf ik niet zeggen, en de waarheid zal voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen zijn.

Maar Amber heeft haar dag “erkenning” toch gekregen en Johnny Depp heeft met geld op tafel gekomen om de zaak voor beiden gewoon in de minne te regelen. Amber heeft iets van een 7 miljoen dollar gekregen en zei in de pers dat ze dat geld integraal zou doneren aan goede doelen, maar daar is uiteraard niks van in huis gekomen, cf. We Got This Covered. Integendeel, Amber volharde in de boosheid en schreef een open brief (ook wel Op-Ed of Opinion Editorial) in de Washington Post waar ze opnieuw haar verhaal deed als slachtoffer die doodsbedreigingen kreeg. Wanneer de advocaten dan dreigden met een laster en eerroof-rechtszaak van 50 miljoen dollar wegens het verbreken van het contract deed ze alsof dat stuk helemaal niet ging over Johnny Depp.

Maar vorige week deed één van haar advocaten wel een pijnlijke vergissing door in een officiële memorandum te stellen dat de Op-Ed met de “aantijgingen” (geen “feiten” dus aldus haar eigen advocaat) wel degelijk toe te schrijven was aan Johnny Depp (wat meteen ook een schuldbekentenis is). Misschien had de advocaat het spelletje door van Amber en had ze er genoeg van. Elke post over Amber Heard op Twitter gaat nu ook wel gepaard met een #CancelAmberHeard campagne. Twitter is echt al een tijdje een riool waar je best niet al te lang op vertoefd.

En of dit allemaal nog niet genoeg was, leek het erop dat Amber nog steeds op zoek was om de media en de fans aan haar kant te krijgen. Maar hoe zou ze dat kunnen doen … ik heb er echt het raden naar.

Maar kijk, Marvel en Disney zijn blijkbaar niet van plan om Amber te cancellen – ook al zouden ze dat klaarblijkelijk wel doen met Johnny Depp (cf. Pirates of the Caribbean saga waar ik hier niet over zal uitweiden). En zo hoort het ook. Dit is een privé-zaak en een studio mag zich niet laten leiden door de Cancel Culure van een meute losgeslagen Twitteraars! Maar dan moeten ze wel consequent zijn, en dat zijn ze allesbehalve. Gina Carano wacht trouwens nog altijd op haar Cara Dune film

Foto Amber Heard en Jason Momoa via Amber Heard’s Instagram pagina – geen vermelding fotograaf

1 Comment

  1. Stef

    Mij maakt het niet veel uit want ga de tweede film toch niet gaan zien. Die eerste film trok op niks.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *