Mads Mikkelsen reageert op het Fantastic Beasts 3 ontslag van Johnny Depp

We hadden het hier al over het ontslag van Johnny Depp door Warner voor de opkomende Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2022) gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling en geregisseerd door David Yates, hier is de reactie van Mads Mikkelsen die zijn vervanger is geworden. Op Games Radar zei de acteur het volgende:

“De opnames afgerond. Het is duidelijk dat ik er maar de helft van de tijd deel van uitmaak ten opzichte van de rest van de cast. Toch was het een heerlijke ervaring. Ik denk dat ze een geweldig script hadden; met een geweldig, solide verhaal. Dus als dat iets is om van mee te nemen, denk ik dat de film iets magisch zal zijn, met al die prachtige wezens, maar ook best mooi. Er zitten een paar heel interessante, hartverscheurende verhalen in. En hopelijk komt dat goed over.”


© Warner Bros. Pictures

Wat betreft zijn versie van Grindelwald, vergelijkt de acteur zijn interpretatie met hoe hij Hannibal speelde na Anthony Hopkins ‘iconische vertolking van het personage. “We hebben een paar bruggen gemaakt waardoor we het kunnen herkennen, maar ik was ook duidelijk dat we een nieuwe koers moesten varen. Ik ben een fan van Johnny Depp sinds ik hem als een jonge man zag, en om het te proberen om zijn intensiteit en zijn manier van doen in mijn werk te brengen is een no-go. Ik moet mijn eigen weg vinden, want hij is uniek, en ik moet dat gewoon laten zijn, en een ander pad bewandelen.”

Dat Mads deze Grindwald-rol aanvaarde is wel eigenaardig want het is letterlijk in de voetsporen lopen van een andere acteur terwijl de meeste fans op social media met de tag #ReinstateJohnnyDepp en petities toch schreeuwen voor de terugkeer van Johnny Depp. Er is zelfs een kleine storm ontstaan met de tag #JusticeForJohnnyDepp nadat bekend werd dat de Depp en zijn advocaat verbannen werden van Twitter, de zoveelste slachtoffers van de #CancelCulture die in stand wordt gehouden door grote media en internetbedrijven, om zo hun imago op te blinken tegenover adverteerders en hun ‘woke’ kijkersbestand. Mads is één van de meest respectabele acteurs die niet alleen Hollwoodfilms maakt (Casino Royale, Doctor Strange) maar ook uitpakt met Oscar-winnende drama’s zoals Drunk (2020). De man is zelfs gecast in de nieuwe Harrison Ford / Indiana Jones film en is binnenkort te zien in The Billion Dollar Spy (2021).

3 Comments

 1. Bram

  Mads binnenkort gecast als Jack Sparrow, mark my words!

  Reply
  1. The Dude

   Mads binnenkort gecast in de Amber Heard’s rol in Aquaman, mark my words!

   Reply
 2. Ruben

  Dat dik Deense accent gaan ze er wel niet uit krijgen, maar hij is een uitstekend acteur.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *