Hannibal Lecter serie met Mads Mikkelsen

Het is niet verwonderlijk dat ze een serie hebben gemaakt rond de figuur van Hannibal Lecter, gezien dit personage een tijd geleden nog verkozen werd als beste slechterik in de villain top 50. Hij is een iconische figuur in de horrorwereld, en tevens één van de weinige horrorpersonages wiens vertolker een Oscar heeft gewonnen voor Silence of the Lambs.

hannibal,hannibal lecter,Silence of the Lambs,Hugh Dancy,Mads Mikkelsen,Laurence Fishburne,red dragon,Caroline Dhavernas,Lara Jean Chorostecki,Gillian Anderson,Bryan Fuller,nbc

NBC gaat vanaf april “Hannibal” uitzenden. De serie concentreert zich op FBI profiler Will Graham (Hugh Dancy), die de hulp inroept van gerenommeerde psychiater dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Samen vormen ze een onstuitbaar team, maar Will heeft geen idee van de macabere hobby die dr. Lecter erop na houdt. De serie zou een prequel zijn op de eerste Thomas Harris roman Red Dragon (2002)

Naast de hoofdacteurs zien we ook nog Laurence Fishburne, Caroline Dhavernas en Lara Jean Chorostecki opduiken. En als we de geruchten mogen geloven zouden er ook bijrollen zijn voor Lance Henriksen en Gillian Anderson.

De serie heeft meteen een snelle tv-release gekregen nadat die andere serie “Do No Harm” een beschamende beurt maakte en dan ook werd afgevoerd. Volgens Boscos Grindhouse zou de serie al van de buis gezwierd zijn na 2 afleveringen, en bij deze de snelste serie die werd geannuleerd ooit. Ik moet hier echter bij vertellen dat het niet de eerste keer is dat NBC de bal volledig verkeerd slaan wat betreft de aankoop van series. Ik denk dat iedereen met een jota verstand van serie al kon inzien dat Do No Harm zou floppen. Ik hoop dat Hannibal beter zal worden dat de gemiddelde troep die NBC op antenne gooit. We zullen het binnenkort te weten komen begin april 2013. Mijn enige hoop is de talentvolle Bryan Fuller (Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager, Dead Like Me, Wonderfalls, Pushing Daisies) die de serie heeft geschreven en de casting zit ook wel snor.

*** Hannibal (tv-series) trailer ***

***Related Posts***
19/05/2009: Anthony Hopkins geen Hannibal Lecter rol!
21/02/2007: Hannibal Rising filmbespreking
13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
03/11/2005: Eerste blik op Hannibal Rising
30/09/2005: Villain Top 50
30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
29/10/2004: Terugkeer naar de jeugd van Hannibal Lecter
28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

2 Comments

  1. gilles

    Hopelijk zenden ze het hier ook op tijd uit. Vind Mads Mikkelsen wel een interessant acteur en de trailer ziet er wel spannend uit.

    Reply
  2. laserboy

    Lecter is ondertussen al zo uitgemolken dat ze beter dat personage voor een jaartje of 10 in de kast laten liggen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *