Warner Bros ontslaat Johnny Depp van Fantastic Beasts 3

Dit is toch wel opmerkelijk nieuws dat de Grindelwald rol van Johnny Depp opnieuw gecast wordt omdat Warner geen zin had om Depp voor de derde film toe te laten. En de film van David Yates zit momenteel in zijn productiefase! Depp had zelfs al een aantal scènes gespeeld, maar studio-baas Toby Emmerich was formeel, Depp moet oprotten.

De acteur maakte vrijdag een aankondiging in een Instagram-bericht en schreef: “Ik wil je laten weten dat Warner Bros. mij heeft gevraagd ontslag te nemen uit mijn rol als Grindelwald in Fantastic Beasts en ik heb dat verzoek gerespecteerd en ermee ingestemd.”

Depp wordt ontslagen nadat de acteur in het Verenigd Koninkrijk een aanklacht wegens smaad verloor tegen News Group Newspapers, uitgever van The Sun. Depp klaagde de Britse uitgever aan wegens laster in een artikel van 17 april 2018 met de kop “Hoe kan JK Rowling ‘echt gelukkig’ zijn met het casten van echtgenote Johnny Depp in de nieuwe Fantastic Beasts-film?” Na een omstreden zomerproces dat wekenlang de wereldwijde krantenkoppen haalde en de bittere relatie tussen Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard onder de loep nam, wees rechter Andrew Nicol maandag de rechtszaak af met de conclusie dat wat de krant publiceerde “in wezen waar” was.

Maar Depp laat het daar niet bij en is strijdvaardig (ook al lijkt hij niet in beroep te gaan tegen de beslissing). “Het surrealistische oordeel van de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk zal mijn strijd om de waarheid te vertellen niets veranderen en ik bevestig dat ik van plan ben in beroep te gaan”, schreef de acteur op Instagram. “Mijn vastberadenheid blijft sterk en ik ben van plan te bewijzen dat de aantijgingen tegen mij vals zijn. Mijn leven en carrière zullen niet bepaald worden door dit moment in de tijd.” Het valt te onderstrepen dat acteurs als Depp geen ‘moraliteits-clausule’ hebben in hun contract, want eigenlijk wil zeggen dat ze Depp in wezen niet kunnen ontslagen. Ze hebben het aldus gevraagd en wellicht ook lichtelijk aangedrongen, en Depp heeft hiermee ingestemd.

Warner Bros van zijn kant heeft vrijdagochtend een verklaring afgelegd waarin de studio het nieuws van het ontslag van Depp bevestigt, waarbij ze aanstippen dat de rol opnieuw zou worden gecast voor de derde aflevering van de franchise, gepland in 2022 met nog steeds Eddie Redmayne in de hoofdrol. “Johnny Depp zal de Fantastic Beasts-franchise verlaten. We danken Johnny voor zijn werk aan de films tot nu toe. Fantastic Beasts 3 is momenteel in productie en de rol van Gellert Grindelwald zal worden herschikt. De film zal in de zomer van 2022 wereldwijd in bioscopen te zien zijn.”© Warner Bros.

Het zijn belangrijpe producties voor Warner Bros en ze willen niets aan het toeval overlaten. Hun Harry Potter spin-off franchise heeft met zijn twee vorige films al een slordige 1,5 miljard dollar opgeleverd. De eerste Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) was een knappe fantasy film, de sequel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) vond ik dan weer iets meer teleurstellend, maar ik kijk toch wel uit naar de derde episode. De beslissing om Depp te ontslaan is niet verstandig want het zou me verbazen dat het doelpubliek echt wakker ligt van wat een rechter beslist in het Verenigd Koninkrijk over een krantenartikel.

1 Comment

  1. Justin

    Johnny Depp is een goed acteur maar ik vond hem toch altijd wel een beetje op dezelfde manier spelen en ik vind hem eigenlijk niet zo goed in villain rollen. Collin Farrell was een veel betere keuze geweest. Maar hem nu ontslaan omwille van die Amber Heard rotzooi is belachelijk.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.