Waarom brengt Warner nu een 4k trailer uit van de Joss Whedon Justice League?

Begrijpen wie begrijpen kan maar na het toch wel kritische succes van de Zack Snyder’s Justice League (2021) op HBO Max zou je denken dat Warner de Joss Whedon Justice League (2017) nu wel voor goed zou gaan begraven. Maar neen, de boodschap is blijkbaar ‘volharden in de boosheid’ en ‘een dikke middelvinger’ naar de DC fans. Twee dagen gelden heeft Warner zomaar eventjes een gloednieuwe 4k trailer uitgebracht van de vreselijk slechte versie van Justice League.

Ofwel hebben ze zich schromelijk vergist, ofwel is het complete onwetendheid ofwel is het een verborgen statement dat er GEEN verderzetting komt van de op social media trending #SnyderVerse. Of dit iets te maken heeft met het feit dat Snyder gecontacteerd werd door concurrent Marvel voor de regie van Ghost Rider is niet duidelijk, maar het zal Warner waarschijnlijk wel niet goed zitten dat hun mannetje nu ook zou gaan overlopen, nadat ze toch wel wat hadden geïnvesteerd in zijn films en de verliezen erbij genomen.

Zack Snyder is de Michael Bay van het comic genre. Hij is vooral geïnteresseerd in hoe het eruit ziet en wil vooral zijn ding doen los van de geest van de comics. Batman is in wezen geen antiheld, en Batman gebruikt geen vuurwapens en doodt ook niemand. Wel, de Batman in de Snyder films is bijna een eigen creatie van een karakter die wél vuurwapens gebruikt en mensen vermoordt. Idem met Superman, die in Man of Steel (2013) toch wel iets van een halve psychopaat was (cf. de scène met de vrachtwagen die geplooid over een lantaarnpaal hing, nadat de trucker een pint bier over het hoofd van Clark Kent had gegoten. Dit zou Superman NOOIT doen in de de comics). Superman zou in de comics ook niet deelnemen aan een ware massamoord, want dat was het gevecht tussen hem en Zod. En ik kan zo verder gaan. Snyder heeft waarschijnlijk de comics zelfs nooit gelezen. Hij heeft de films gezien en wil vooral seks en geweld brengen. Soms werkt het (Watchmen, Justice League 2021, soms is het nauwelijks te bekijken (Batman v Superman).

Het verschil met Michael Bay is dat Snyder – wat mij betreft – toch een beter verhaal kan vertellen. En wie wil er nu niet eens een variatie zien op karakters die we door-en-door kennen. Wanneer je een orthodoxe comic believer bent dan is de Snyder-Verse misschien niet meteen iets waar je op zit te wachten maar er is wel degelijk een markt voor dergelijke subversieve comic-versies. Alleen moet je er wel in geloven en niet doen zoals Warner en de regisseur ontslaan en een andere regisseur aanstellen die een tegenovergestelde visie heeft.

In essentie gaat een gedeelte van de SnyderVerse voorlopig nog door gezien er nog altijd films op komst zijn rond Wonder Woman, Aquaman en The Flash, en er hangt ook nog een Ben Afflecks Batman te wachten, maar volgens een insider (Grace Randolph) zou het wel gedaan zijn na deze films en kijkt de studio er naar uit om alles te gaan rebooten met iets meer kleur en lichtheid. Volgens de insiders zitten ze nog met een financiële kater die ze moeten verwerken en echt niet van plan om dit te herleven. En misschien ligt daar een reden van deze provocatie. Ik hoop dat ze hiermee de boemerang niet in hun gezicht zullen krijgen want momenteel zijn de fans echt niet tevreden en laten ze het ook blijken met de downvotes op de YouTube trailer.

*** Justice League 4K Trailer ***


3 Comments

 1. Skylar

  Batman v Superman blijft hands down de domste comic adaptatie na Suicide Squad.

  Reply
 2. Myrthe

  Het probleem van Justice League lag minder bij DC dan dat het lag bij Warner, hier het zoveelste bewijs.

  Reply
 3. The Dude

  Echt nog mensen die dit gedrocht willen zien?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *