Marvel wil reboot van Ghost Rider met Zack Snyder

Probeert Marvel, met het opvallende kritische succes van Zack Snyder’s Justice League (2021), nu regisseur Zack Snyder weg te kapen van DCU? Je zou het denken want blijkbaar hebben ze nu hun peilen op hem gericht voor de reboot van Ghost Rider, gezien er een vervolg op Ghost Rider (2007) en Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) met Nicolas Cage er niet meer in zit, gezien de laatste film een financiële en filmkritische ramp.

ER zijn nog donderden karakters die verfilmd moeten worden maar remakes/reboots zijn nog altijd meer in trek omdat ze iets gemakkelijker te verkopen zijn aan een publiek. Dergelijke projecten zijn ook een stuk gemakkelijker te financieren. Marvel weet in ieder geval goed hoe ze een karakter moeten rebooten – kijk maar naar wat ze deden met Spider-Man. Marvel is ook een studio die risco’s durft te nemen en nieuwe terreinen durft te exploiteren zoals de martial art wereld met Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) of nog experimenteren met verschillende tijdlijnen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Het grootste verschil tussen DCU en MCU is dat de Marvel wereld net iets luchtiger is dan de DC wereld, maar nu ze Zack aan boord willen halen moeten ze nu toch wel beseffen dat hij een regisseur is die graag de duisternis opzoekt en hij zich wellicht geen tweede keer zal laten vloeren door een studio (cf Warner Bros) en hij wel een contract op maat zal willen met ‘final cut’ optie. Na een terugkeer in het zombie-genre met Army of the Dead, zou een samenwerking met Feige wel eens een nieuwe uitdaging kunnen betekenen.

Momenteel is er nog niets getekent en ik vermoed dat DC niet zomaar bij de pakken zal blijven zitten en hem misschien wel snel de optie geven op Justice League 2 te maken. Maar laten we eerlijk zijn, ook al was de Zack Snyder JL een goeie film, een sequel zal minstens hetzelfde niveau moeten halen en dat is nog geen evidentie. Een reboot van Ghost Rider is in vergelijking een veel gemakkelijkere taak gezien je met niets rekening moet houden en je van een wit blad kan beginnen. En dan zijn er nog de spanningen. Het lijkt me evident dat Snyder – begrijpelijk – nooit meer met Geoff Johns wil werken of nog maar in zijn buurt vertoeven, nadat hij Joss Whedon heeft losgelaten op Justice League. Met Marvel zullen er minder spanningen zijn. De toekomst zal uitwijzen welke weg hij zal inslaan, mijn vermoeden is: Marvel.

1 Comment

  1. Stef

    Dit is iets die geknipt is voor Zack en onder de leiding van Feige zal dit wel een knappe film worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *