Ghost Rider 2 ?! Bad Idea ?

Ook al was de eerste Ghost Rider (2007) een afschuwelijk slechte prent, heeft de prent toch zijn 110 miljoen dollar teruggewonnen aan de box-office. Maar er was vrijwel geen marge. Dus NIEMAND dacht dat hiervan ooit een sequel zou gemaakt worden, EN TOCH. MTV Splash Page komt met het nieuws via een interview met Nicolas Cage:

“There have been talks and good ones with where to go with the character,” explained Cage. “It looks like it will take place in Europe and the character will work with the church. It’ll be a completely new experience. It’s exciting.”

While the film is still in its very early stages — no major “official” announcements have been made — Cage was happy to share with MTV everything he knew so far about the next adventures of Johnny Blaze — a former stuntman who, after a deal with Mephistopheles, becomes the vengeance-seeking Ghost Rider. “It hasn’t progressed to [who the next villain will be] yet to be able to say, but I do know it will be shot in Europe and there will be some sort of connection working with different religious figures,” he hinted.

Er staat dus nog niets af, en het zou me echt wel verbazen mochten ze met deze plannen verder gaan. Zoals Miiki zei in de commentaren van moeten de nieuwe generatie comic-adaptaties een zeker niveau halen. Zeker nadat Ironman en The Dark Knight de lat hoog genoeg hebben gelegd. De eerste Ghost Rider film kwam nog niet aan de hielen van één van deze films, en stond trouwens in mijn Top 10 van de Slechtste Films uit 2007.

Maar goed, ik vond Spider-Man 2 sequel ook veel beter dan de eerste film, dus er bestaat altijd wel een beetje hoop dat deze film zal leren uit zijn fouten. Het enige goede aan de film zijn de speciale effecten en de vertolking van Sam Elliott. De rest was meer dan teleurstellend. Het acteerwerk was beschamend, de personages waren slecht uitgewerkt, de regie van Mark Steven Johnson was pathetisch en de film was enkel leuk voor mensen die nog nooit van Ghost Rider hebben gehoord. Die emo-Johnny Blaze werkt gewoon niet, en de Ghost Rider had een demoon moeten zijn. Wat ik heb gezien was verre van een badass demoon. Niet Superman, maar wel Ghost Rider verdiende een reboot. Uw mening?

***Related Post***
21/02/2007: Ghost Rider zet box-office in vuur en vlam
17/10/2006: Ghost Rider veelbelovend
24/05/2006: Ghost Rider trailer

4 Comments

 1. matthys

  Film is niet bijzonder goed, maar Cage vond ik wel het beste aan Ghost Rider. Het probleem met de film is de regie, teveel camp, slecht acteerwerk en een kartonnen romance die nog kant nog wal raakt. Ik ben wel voorstander voor een GR sequel die deze fouten kan herzien. Ik kan zelfs nog leven met Eva Mendes, maar boot alsjeblieft Mark Steven Johnson.

  Reply
 2. Vinze

  = slechte film !!

  Zolang er geen beter verhaal is zal Ghost Rider een tweederangs comic blijven.
  Het is nu een soort saaie PG-13 familiefilm. Ghost Rider had idd een demoon moeten zijn.

  Reply
 3. blackmoon

  ik vond die eerste film nog zo slecht niet. Niet van het niveau van Batman, maar gewoon pure fun.
  Maar zoals Vinze zei heb je een goed script nodig en de rest volgt wel.

  Reply
 4. john

  ik vind het eerste deel van ghost rider opzicht wel goed allen iets te veel romace in de film de actie is wel goed in de film maar ik vind wel dat hij meer ghst rider zal moeten zijn in de film want hij was maar 5 keer ghost rider en kort het langste was het eind en dat hij het gebouw afreed

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *