Petitie tegen Amber Heard in Aquaman 2 na gelekte audiotapes

Kijk, wat er zich afspeelde tussen Johnny Depp en Amber Heard had zich eigenlijk achter gesloten deuren moeten afspelen, maar gezien hun positie in Hollywood hebben ze blijkbaar geen recht op een privéleven. In eerste instantie zag het er wel bijzonder slecht uit voor Depp, gezien hij te midden van de #MeToo wave werd beschuldigd van geweld tegenover een vrouw en dan was er nog die rare video die opdook waarbij Amber hem stiekem aan het filmen was terwijl hij de kastdeuren in de keuken hard aan het dicht slaan was. Disney besloot zelf om Pirates of the Caribbean te schrappen.

De carrière van Depp zit eigenlijk al een paar jaartjes in het slop. Vorig jaar was hij alleen te zien in een independent filmproductie genaamd Waiting for the Barbarians (2019) die geen kat heeft gezien. En het jaar daarvoor was er City of Lies (2018) waarop hij op de set een crewlid zou hebben geslagen, iets wat zijn imago niet kon verbeteren.

Maar ook voor Amber Heard heeft dit hele circus geen carrière boost geweest, enkel haar bankrekening is geëxplodeerd. Er waren wel berichten dat ze haar 7 miljoen dollar die ze zou krijgen als schikking integraal zou doneren aan een kinderziekenhuis. Eindelijk is er effectief een donatie geweest, maar eerder tussen de 1 en 5 miljoen dollar. Maar het gros van het geld zal komen van de scheiding na 15 maanden huwelijk, want Depp had blijkbaar geen huwelijkscontract (hoe die Hollywoodacteurs het voor mekaar spelen is mij een mysterie) en dus rekent de rechtbank dat Heard minstens de helft van de vergaarde rijkdom die ze samen hadden – gedurende de periode van hun samenzijn – moet krijgen. Depp’s geschatte waarde ligt op een slordige 400 miljoen dollar, en in de periode dat ze samen waren was Depp te zien in een Pirates film en een Alice in Wonderland film. Die minnelijke schikking was een peulschil in vergelijking.

Maar met geld koop je nog geen acteercarrière. Heard heeft op 23 mei 2016 een scheiding van Depp aangevraagd en een tijdelijk omgangsverbod tegen hem gekregen, waarin in haar gerechtelijke verklaring werd vermeld dat hij verbaal en fysiek misbruik had gepleegd gedurende hun relatie, meestal onder invloed van drugs of alcohol. Maar na het lekken van een nieuwe audiotape een paar jaar na de feiten lijkt het erop dat Amber Heard toch niet het onschuldige slachtoffer was. Meer nog, Amber komt manipulatief over en geeft toe dat ze ook geweld heeft gebruikt tegen de acteur. Dit zorgde meteen voor een storm van reacties op social media en op Twitter was de hashtag #JusticeForJohnnyDepp trending.

Meer nog, er lijkt nu zelfs een online petitie te zijn die het ontslag vraagt voor Amber Heard voor de opkomende Aquaman sequel, en op het ogenblik van dit artikel zijn er al een slordige 300’000 virtuele handtekeningen binnen. Zal DC met deze boycot rekening houden? Het is toch wel iets van een catch.22, want als je toegeeft aan de publieke lynching, dat zorg je ervoor dat je constant gegijzeld kan worden door het publiek in jou toekomstige keuzes. Voer je toch Amber op in de nieuwe sequel, dan zal dit zonder twijfel een impact hebben op de box-office. Wat ik in hun plaats zou doen is Aquaman 2 (2022) uitstellen tot de storm is gaan liggen.

Ondertussen is er ook nog een andere online petitie gestart op Change.org en dan nog wel met de eis om Johnny Depp terug te brengen als Jack Sparrow. Deze petitie telt op dit ogenblik 120’000 digitale handtekeningen.

1 Comment

  1. Jess

    Die petitie heeft dus niet geholpen want ze zit in de sequel, echter ook de enige film waar ze in zit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *