Guillermo del Toro brengt nieuwe horror met Antlers

We hebben binnenkort een nieuwe horrorfilm die geproduceerd werd door Guillermo del Toro en ik ben onder de indruk van de eerste trailer van deze Antlers (2020), in regie van Scott Cooper (Crazy Heart, Out of the Furnace, Black Mass). Dit is de 5de langspeelfilm van Cooper en tot nu toe komt hij altijd wel met sterke films voor de dag. Dit is zijn eerste horrorfilm, maar met de steun van del Toro denk ik dat dit wel een sterke film zal worden.

Korte inhoud: ‘Antlers’ volgt een lerares, Julia Meadows (Keri Russell) genaamd, uit een kleine stad in Oregon waarvan haar broer Paul (Jesse Plemons) de sheriff is. Wanneer ze in aanraking komt met een mysterieuze en teruggetrokken leerling Lucas (Jeremy T. Thomas), raakt ze geïnteresseerd in het doen en laten van de jongeman. Ze komt er vervolgens achter dat hij een dodelijk geheim verbergt dat cruciaal is voor het overleven van de stad.

Het script is gebaseerd op het kortverhaal “The Quiet Boy” van Nick Antosca, die tevens meescreef aan het scenario alsook uitvoerend producent was op de film. De muziek wordt verzorgd door de talentvolle Javier Navarrete die de score schreef van Pan’s Labyrinth (2006).

Het is tevens de eerste belangrijke horrorfilm die de ‘Wendigo’ zou opvoeren, het mythisch mensetend wezen uit de folklore van de Algonquiaanse stammen, en dus zit er ook een Indiaans kantje aan deze horrorfilm. Het kon dan ook niet anders dat Graham Greene een rol toebedeeld kreeg. Er was een tijd geleden ooit nog een B-film genaamd Dark Was the Night (2014), maar die prent was zo slecht dat niemand die ooit heeft gezien. Ik heb zelfs geen flauw idee hoe ik die film ooit heb gezien. Ik vermoed op het Bifff. Maar dit boze wezen verdient zeker een film, en ik dacht jaren geleden dat hij ooit zou opduiken in een X-Men film, want ja, het wezen was niet alleen opgenomen in een comic tegenover Wolverine, maar tevens tegenover Hulk.

De ‘wendigo’ wordt beschreven als een monster met enkele kenmerken van een mens of als een geest die een mens heeft bezeten en deze monsterlijk heeft gemaakt. Het wezen dankt zijn naam aan de controversiële moderne medische term ‘Wendigo psychose’, door psychiaters beschreven als een cultuurgebonden syndroom met symptomen zoals een intens verlangen naar menselijk vlees en angst om een kannibaal te worden. Iets wat behandeld werd in Ravenous (1999) met Guy Pearce en Robert Carlyle. De mensen die regelmatig gamen zullen de Wendigo zeker nog wel kennen uit ‘Fallout 76’ (2018).

Antlers komt op 17 april 2020 uit in de States en rond die tijd ook bij ons.

*** Antlers trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    Scary shit, ben wel benieuwd naar de film.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.