Johnny Depp slaat crewlid op de set van City of Lies

Op een filmset kunnen de emoties soms wel eens hoog oplaaien. Dit hadden we onlangs nog mogen ervaren met Christian Bale op de set van Terminator Salvation. Maar sinds de laatste 10 jaar merk je dat al niet heel veel moet uitspoken om een rechtszaak tegen je te krijgen of om zelfs ontslagen te worden. Zoiets viel te beurt aan Garrison Keillor die ontslagen werd omdat hij even de hand had gelegd op de rug van een vrouw. Nu is het blijkbaar de beurt aan Johnny Depp op de set van City of Lies

Korte inhoud: ‘City of Lies’ vertelt het waargebeurde verhaal over een van de meest beruchte misdrijven van de afgelopen jaren, de moord op rapper ‘The Notorious B.I.G.’. Detective Russell Poole probeert al jaren de moordzaak op te lossen, maar na twee decennia is de zaak nog altijd open. Een verslaggever, Jack Jackson genaamd die wanhopig zijn reputatie wil redden, is vastbesloten om uit te vinden waarom. Op zoek naar de waarheid werken de twee samen en ontrafelen een groeiend netwerk van institutionele corruptie en leugens.

Rocky Brooks, de location manager van de film zegt in een rechtszaak dat Johnny Depp hem op de set heeft geslagen en dat hij is ontslagen omdat hij weigerde zijn intenties om een klacht in te dienen te laten vallen. Hij klaagt ook de regisseur Brad Furman en producent Paul Brennan aan voor een niet gespecificeerde schadevergoeding in de rechtszaak die hij heeft aangespannen in het Hoog gerechtshof van Los Angeles.

De rel ontstond nadat hij de regisseur had gewaarschuwd dat ze de straat moesten verlaten na het laatste shot omdat de politie-toestemming zou gaan verlopen. Waarop Furman hem zei dat hij het maar moest gaan uitleggen aan Depp (iets wat in de States eigenlijk not done is, crewleden praten zelden tot nooit met A-list acteurs). Toen de twee elkaar tegemoet kwamen kwam het volgens Brooks tot ambras. Brooks zei dat Depp naar alcohol rook en dronken was toen hij obsceniteiten schreeuwde en vervolgens ‘boos en krachtig’ de opnameleider tot tweemaal toe in de ribbenkast stompte. Depp riep toen: “Ik zal je honderdduizend dollar geven om me nu in het gezicht te slaan!” De volgende maandag toen hij naar zijn werk terugkeerde, werd hij door de producent gevraagd een verklaring te ondertekenen waarin hij geen klacht zou indienen tegenover Good Films Productions. Brooks zou ter plekke zijn ontslagen toen hij weigerde.

Volgens de aanklacht zou Brooks mentale en fysieke pijn hebben geleden, alsook vernederd zijn. Hij zou tevens onrechtmatige zijn job hebben verloren. De filmmakers hadden moeten weten dat Depp alcohol en drugs gebruikte en een bedreiging vormde voor het welzijn van anderen op de set, zegt het arrest. Volgens de regisseur zelf is het allemaal wat aangedikt en opgeblazen, en dat het een storm in een glas water is. Hier in België heb je zelden tot nooit zo’n discussie omdat een opnameleider in het algemeen rekening houdt met overuren (want zo goed als elke Belgische productie heeft overuren), iets wat in States meer gereglementeerd is.

Hoe dan ook, het zit echt niet mee voor Depp, die naast zijn jarenlang proces tegen zijn manager – die miljoenen zou hebben verduisterd – ook nog eens moest afrekenen met een 7 miljoen dollar scheiding van Amber Heard die volgens sommigen het woord ‘gold digger’ opnieuw heeft uitgevonden en na Depp haar klauwen heeft gezet in miljardair Elon Musk (ondertussen ook al gedaan). Depp’s carrière heeft tevens ook nood aan een box-office hit, want zijn laatste films waren bijna allemaal teleurstellingen. City of Lies zou in september van dit jaar moeten uitkomen.

2 Comments

  1. Derrick

    Mensen aanklagen is een natioanle sport geworden in de States. Wist je dat er meer advocaten rondlopen in de States (zo’n 800’000) dan in de rest van de wereld. En uiteraard zoeken al die mannen naar geld en zo heb je elk jaar zowat 80 miljoen rechtzaken, vaak voor de meest onbenullige zaken, zoals een klacht van ouders omdat de football coach hun zoon liet pompen en dat zoiets vernederend was alsook de oorzaak van mentale pijn. Het is big business geworden en uiteraard worden al die kosten verrekend in alles. Je vraagt je soms af waarom healthcare zo duur is in de States, wel schadeclaims betalen en er zich voor indekken kost handenvol geld.

    Reply
  2. Kenneth

    Tegenwoordig een manier geworden om rijk te worden in de States en al zeker met filmsterren en popidolen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *