Knights of the Zodiac krijgt een live-action verfilming

De manga Saint Seiya van Masami Kurumad krijgt een eerste live-action behandeling op groot scherm met de aanstaande speelfilm Knights of the Zodiac (2023), die in de bioscopen te zien is op 12 mei 2023. De film is in regie van de Poolse kortfilm-regisseur Tomasz Baginski met NUL ervaring in langspeelfilms in een 26 jarige filmcarrière. Hoe ze bij die kerel zijn terecht gekomen is onbegrijpelijk, tenzij ze een belachelijk laag productiebvudget hadden en hij de enige was die zich heeft gestort op het project. En de trailer ziet er allesbehalve bevredigend uit.

Korte inhoud: Seiya (Mackenyu), een koppige straattiener, besteedt zijn tijd aan het vechten voor geld terwijl hij op zoek is naar zijn ontvoerde zus. Wanneer één van zijn gevechten onbewust mystieke krachten aanboort waarvan hij nooit wist dat hij ze had, wordt Seiya in een wereld van strijdende heiligen, oude magische training en een gereïncarneerde godin geduwd die zijn bescherming nodig heeft. Als hij wil overleven, zal hij zijn lot moeten omarmen en alles moeten opofferen om zijn rechtmatige plaats tussen de Ridders van de Zodiac in te nemen.

Als ik eerlijk mag zijn, kan je Knights of the Zodiac onmogelijk vatten in één langspeelfilm. De rijkdom van de anime zit hem in de waaier aan karakters, hun training die ze hebben, hun transformatie die ze ondergaan en hun onderlinge conflicten en missies. Qua karaters heb je vertegenwoordigers van de Chinese dierenriem, maar ook onze dierenriem, tot zelfs figuren die afstammen van de Griekse mythologie. Je kan je uiteraard baseren op één figuur maar dat is geen eenvoudige zaak voor mensen die geen voorkennis hebben. Wat beter had geweest is een serie! Als er geld kan gevonden worden voor een Lord of the Rings serie kan er zeker wel middelen worden vrijgemaakt voor een heuse Saint Seiya serie.

De film heeft uiteraard Aziatische hoofdacteurs, maar daarnaast zien we ook heel wat bekende Amerikaanse filmsterren zoals Famke Janssen, Nick Stahl en Sean Bean. De stunts werden verzorgd door Andy Cheng die uit de Jackie Chan stal komt, dus de actie-sequenties zullen wel in orde zijn.

Madison Iseman speelt Sienna, een meisje dat worstelt met de verantwoordelijkheid om de kracht van de godin Athena te benutten; Sean Bean speelt Alman Kido, de recruiter en mentor die Seiya tot de ultieme test stelt om een Ridder van de Zodiac te worden; en Famke Janssen portretteert Guraad, de leider van een geheime organisatie die tot doel heeft de macht van de godin Athene te grijpen. Dit personage was in de anime een man, maar ik heb er niks op tegen dat we nu een vrouwelijke villain hebben. Het scenario werd geschreven door Josh Campbell, Matt Stuecken en Kiel Murray. Baginski was wel producer van de Netflix serie “The Witcher”, “The Witcher: Blood Origin” en “The Witcher: Nightmare of the Wolf”, maar dat wil eigenlijk niet veel zeggen.

*** Knights of the Zodiac trailer ***

3 Comments

 1. Jon

  Dit ziet er uit als brol, maar smaakvolle brol.

  Reply
 2. Xander

  Hopelijk beter dan Mortal Kombat ook al heeft het een Mortal Kombat reukje.

  Reply
 3. Tobias

  Ik ben opgegroeid met deze anime, absoluut één van mijn favorieten. Dit lijkt erop dat het in ieder geval een beetje beter zal zijn dan de Netflix cg-adaptatie. De harnassen lijken erg omvangrijk. Ik denk realistischer… ik ben dus benieuwd. Maar inderdaad, had beter een serie geweest in plaats van een verknipte film.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *