Zachary Levi steunt antivaxxers 6 weken voor release Shazam 2

Ja, iedereen heeft het recht op een eigen mening en wij ondersteunen elkeen met een opinie, maar we weten ook dat er heel wat hypocrisie is in Hollywood. Nog niet zo heel lang geleden werd actrice Gina Carano verbannen van Disney omwille van haar anti-vax tweets, en hier zien we Zachary Levi doodleuk een tweet re-posten van een anti-vaxxer die kritiek heeft op het Pfizer-vaccin met de text “Hardcore agree. šŸ˜”. De tweet is bijna al 30 miljoen keer bekeken! Dat is het equivalent van 600 volgepakte voetbalstadia! En de commentaren zijn vaak vurig, met heel wat mensen die nu aangeven geen enkele intyereese meer te hebben in Shazam! Fury of the Gods (2023).

Warner Bros moet vermoedelijk in alle staten zijn, maar de tweet is in ieder geval nog niet verwijderd en staat er nu al bijna 2 dagen op. Mijn vermoeden is dat Levi weet heeft dat Shazam! na deze film een reboot krijgt onder het nieuwe bewind van James Gunn en hij veder geen enkele terughoudendheid meer heeft voor de studio en/of hij voelt dat de film zwaar zal floppen en probeert zich nu al in te dekken op domme manier en zo de schuld op de flop toe te wijzen aan de “woke toeschouwers” die zijn film hebben geboycot. In ieder geval is deze tweet geen rationale benadering van de problematiek rond vaccinatie, maar leek het bijna een statement op 6 weken voor Ć©Ć©n van de grootste filmreleases van Warner dit jaar.

Levi vervolgde later zijn dubieuze anti-Pfizer-aanbeveling door te tweeten “Slechts Ć©Ć©n voorbeeld van waar ik naar verwijs” met een link naar een persbericht van het ministerie van Justitie over Pfizere’s schikking van meerdere miljarden dollars voor marketingfraude in 2009. Eerder deze maand deelde hij een video van hemzelf op een podcast op Instagram waarin hij kritiek uitte op de lakse of niet-bestaande normen van de Verenigde Staten met betrekking tot farmaceutische advertenties. Hij heeft geen specifieke anti-vaccinatieverklaringen afgelegd, maar hij heeft op het moment van schrijven ook geen steun voor vaccins bevestigd.

Levi was onlangs nog op de podcast van Joe Rogan en prees de rechts-conservatieve Canadees Jordan Peterson als een “deep thinker”. Wel, deze “deep thinker” werd onlangs van Twitter gesmeten omwille van zijn transfoob gedrag tegen Elliot Page. En ja opnieuw, iedereen mag zijn vrije opinie hebben, maar is dat nu het strijdveld waar je wil op sterven? We leven in een complexe maatschappij en ik heb nul problemen met het feit dat Elliot zich voortaan beter voelt als man dan als vrouw, of dat er acteurs zijn als Emma D’Arcy met een genderfluĆÆde identiteit. Ik zou misschien wel een probleem hebben met het feit dat mensen gecanceld of verbannen worden omwille van hun opinie over de materie – en er valt veel over te praten wanneer kinderen op jonge leeftijd hormonentherapie tot zelfs castratie krijgen met alle gevolgen van dien of kinderen van school worden gestuurd omdat ze een verkeerd voornaamwoord hebben gebruikt. Maar wanneer een volwassen man/vrouw de keuze maakt om van gender te veranderen is dat vooral zijn/haar zaak en heeft niemand daar in wezen zaken mee. Om die persoon dat uit te pikken om een pleidooi te beginnen tegen de LGBTQ+ gemeenschap getuigt toch niet van enorme diepgang in het denkproces.

Hoe dan ook, DC moet nog bekomen van een gigantische Black Adam (2022) flop of hier zitten ze met een gelijkaardig product die dreigt te ontsporen. Opvallend bij het bekijken van de trailer van deze 100 miljoen dollar Shazam! film is dat het niet moet onderdoen voor de 260 miljoen dollar Black Adam, en je je eigenlijk kan afvragen in wiens zakken het Black Adam geld is terecht gekomen. Maar dit geheel terzijde.

1 Comment

  1. Fran

    Ik ben ook tegen vaccin of beter gezegd ik denk dat we beter allemaal op natuurlijke wijze immuun ervoor worden en misschien enkel ouderen vaccineren, maar dit gezegd, anti-vaxxers zijn politiek gestuurd en zoiets gaan retweeten is ontvlambaar voor heel wat potentiƫle bioscoopbezoekers. Verstandig is het dus niet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *