James Mangold zou Swamp Thing regisseren voor de DCEU

Als we THR mogen geloven zou de Oscar-genomineerde regisseur James Mangold in gesprek zijn met James Gunn voor de regie van Swamp Thing, geen remake van Wes Craven’s Swamp Thing (1982), maar wel een adaptatie van de comic van Len Wein, en nu deel uitmakend van het Gods and Monsters concept die Gunn wil uitwerken bij DC.

Swamp Thing was het laatste project dat Gunn en Safran deze week hebben aankondigd en het werd gegeven als het voorbeeld van een project dat qua toon het meest zal verschillen van de rest van het DC Universum, terwijl het nog steeds deel uitmaakt van het algemene DCEU verhaal. Het is een personage dat in de loop der jaren veel aanpassingen heeft ondergaan, zoals de Wes Craven film maar ook drie seizoenen in een tv-show uit de jaren 90. Er was een recentere show in 2019 en verschillende pogingen om het personage door de jaren heen terug naar het grote scherm te brengen, maar niets is blijven hangen. Dit zou wel eens kunnen veranderen.

Mangold is natuurlijk ook geen onbekende als het om comic adaptaties gaat. Hoewel het aanpakken van Indiana Jones zijn grootste project tot nu toe is, regisseerde hij ook The Wolverine (2013) en één van mijn faoriete comic films Logan (2017), waarvan hij de laatste schreef en leverde hem een Oscar-nominatie op voor het script. Die film, die het verhaal vertelt van een held met een complexe geschiedenis die eindelijk met zijn lot omgaat, is misschien een voorsmaakje wat hij mogelijk kan brengen, niet alleen voor Swamp Thing, maar voor DC Studios in het algemeen.

Mangold zou een enorme fan zijn van het personage en de verhalen. Volgens bronnen benaderde hijzelf Gunn en Safran met zijn ideeën. Swamp Thing zou echter nog een paar jaar duren, en het volgende project van Mangold na Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) zal een biopic van Bob Dylan voor Paramount zijn.

1 Comment

  1. Bat-Man

    Damn dat kan wel eens interessant zijn. Logan is een sterke film en het feit dat hij zelf is gaan vragen voor de film betekent toch veel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *