Guy Ritchie’s actie thriller The Covenant trailer met Jake Gyllenhaal

Deze The Covenant (2023) heeft Guy Ritchie niet alleen geregisseerd, maar ook geschreven samen met Marn Davies en Ivan Atkinson alsook geproduceerd. Het trio Ritchie-Davies-Atkinson hebben samen ook Operation Fortune: Ruse de guerre (2023) gemaakt, alsook Wrath of Man (2021) en The Gentlemen (2020).

Korte inhoud: Sgt. John Kinley (Jake Gyllenhaal), die op zijn laatste dienstreis in Afghanistan zit moet samen met de lokale tolk Ahmed (Dar Salim) de regio onderzoeken. Wanneer hun eenheid tijdens een patrouille in een hinderlaag wordt gelokt, zijn Kinley en Ahmed de enige overlevenden en met vijandelijke strijders in de achtervolging zet Ahmed zijn eigen leven op het spel om een gewonde Kinley over kilometers afmattend terrein in veiligheid te brengen. Terug op Amerikaanse bodem ontdekt Kinley dat Ahmed en zijn gezin geen doorgang naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld terug te betalen, keert Kinley terug naar het oorlogsgebied om Ahmed en zijn familie op te halen voordat de lokale milities hen als eerste bereiken.

Gyllenhaal is een gevestigde waarde in Hollywood. Toch bevindt hij zich momenteel op een bizarre plaats en zijn de film waarin hij te zien is zijn niet altijd geslaagd (iets wat men ook kan zeggen van Guy Ritchie trouwens). Ofwel verandert hij regelmatig van manager ofwel heeft die persoon weinig inzicht in het filmproces of de kwaliteiten van een script. Wat deed hij in godsnaam in Accidental Love (2015) of zelfs in Demolition (2015). En ik zwijg nog over het afschuwelijk slechte Michael Bay Ambulance (2022). Zelfs de villainrol in die Spiderman film was ook niet meteen een sterk uitgeschreven karakterrol. Maar wanneer het script goed zit, kan hij een belangrijke vertolking leveren (cf. Wildlife, Stronger, Southpaw, Nightcrawler).

Dit is de eerste film die daadwerkelijk is opgenomen in het gebouw van de Verenigde Naties. Scènes konden alleen in het weekend worden gefilmd, dus in plaats van ongeveer zes weken om te filmen, duurde het filmen 100 dagen, waarbij de eenheid op vrijdagavond intrek nam en op zondagavond weer vertrok. De scènes in Afghanistan werden dan weer opgenomen in Spanje voor de veiligheid van crew en cast.

Op 21 april 2023 zou de film moeten uitkomen. Hieronder vinden jullie de trailer die ik persoonlijk niet zo goed gemonteerd vind. Hopelijk geen voorbode van wat de film zal worden.

*** The Covenant trailer ***

1 Comment

  1. Stoker

    Dit lijkt in niets op een Guy Ritchie-film en ik denk niet dat dat een goede zaak is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *