Operation Fortune is Guy Ritchie op automatische piloot

Miramax heeft Guy Ritchie opgepikt voor de actie-komedie Operation Fortune: Ruse de Guerre (2022) die deels met Chinees geld is gefinancierd en lijkt op een zoveelste The Man from U.N.C.L.E. (2015) film.

Korte inhoud: Five Eyes, de internationale inlichtingendienst, rekruteert MI6 agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren onder controle van de miljardair wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant), te voorkomen. Samen met CIA-agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) vertrekt hij op missie door verschillende landen en moet hij al zijn charme, vindingrijkheid en gevechtstechnieken inzetten om te infiltreren in het netwerk van de de wapenhandelaar.

Wanneer je naar de trailer kijkt voel je meteen de hand van Guy Ritchie, en zelfs een beetje teveel. Ik heb echt de indruk dat ik de film al 2 keer heb gezien. Hij heeft deze film gemaakt gebaseerd op een script van Ivan Atkinson en Marn Davies, met wie hij Wrath of Man (2021) met Jason Statham heeft gemaakt.

Anderzijds is het altijd wel leuk om Josh Hartnett terug te zien. Naast Josh ben ik ook wel benieuwd naar de vertolking van Aubrey Plaza, die een beetje van een ongeleid projectiel is in het echte leven. En bizar genoeg zien we ook Cary Elwes opduiken en vreemd genoeg bitter weinig Chinezen. Lourdes Faberes is een Filipijnse en de eerste Chinese acteur in de film speelt een piepkleine bijrol. De film is ook gedraaid in Turkije, maar kijk, ik vermoed dat de Chinese markt wel verzot is op de schiet- en vechtmachine Jason Statham.

De film komt vermoedelijk bij ons uit op 19 januari 2022. Ik verwacht er niet al teveel van maar er is hier wel degelijk een publiek voor.

*** Operation Fortune trailer ***

2 Comments

  1. Skylar

    Alles met Josh Hartnett is sowieso goed … ook al ben ik geen Guy Ritchie fan.

    Reply
  2. yves valkiers

    waar is josh hartnett ineens vandaan gekomen

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *