Eerste teaser trailer van de Halo serie

Dankzij Paramount+ maakt ieders favoriete futuristische supersoldaat officieel de sprong van videogames naar live-action met een “Halo”-streamingserie. De ongelooflijk populaire ‘Halo’-serie van Microsoft zorgde voor een revolutie in de game-industrie met ‘Combat Evolved’ (2001) en bleef de lat hoger leggen met elke volgende game, ook al stelde Halo 5: Guardians (2015) wel wat teleur.

Korte inhoud: Halo volgt “een episch 26e-eeuws conflict tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging die bekend staat als het Covenant. Halo zal diepgetrokken persoonlijke verhalen verweven met actie, avontuur en een rijkelijk ingebeelde visie op de toekomst.

Halo Infinite (2021) is daarentegen een schot in de roos en deze nieuwe serie kon op geen beter moment komen. De Halo-fans kunnen nu genieten van de eerste beelden van de Paramount+-serie, die de Master Chief midden in de actie plaatst. En ja, het voelt echt dat de makers de games hebben gespeeld want de sfeer bij deze beelden zitten erin. Het direct herkenbare en legendarische “Halo”-thema is slechts één van de vele geneugten om Spartan John-117 weer in actie te zien. Paramount ging duidelijk all-in op het potentieel van deze franchise.

En het is al een tijdje dat er sprake was van een mogelijke adaptatie. We hebben hier al in 2005 over geschreven dus er is ondertussen een lange weg afgelegd. In de casting is de hoofdrol gegaan naar Pablo Schreiber (Orange is the New Black) als Master Chief. Daarnaast zien we Natascha McElhone, Yerin Ha, Bokeem Woodbine, Jen Taylor en Shabana Azmi.

Het Halo universum is groot maar de makers hebben dus wel gekozen om de serie te laten vertrekken bij Master Chief om nadien bij een eventueel succes het universum open te breken. De fans kennen de franchise maar er is een grote meerderheid van potentiële kijkers die maar een vaag idee hebben van de game. De Master Chief-verhalen zijn het meest geliefd, of het nu de Nylund-serie is of de 2 Dennings-boeken. Het brengen van een oorsprongsverhaal kan ervoor zorgen dat mensen dieper willen duiken in deze wereld, in de Blue Team-verhalen, Gray Team, Black Team, Ferret-team en Kilo-5-team.

*** Halo trailer ***

1 Comment

  1. Bjorn

    Eindelijk eens een serie die ik wil zien! Laat maat komen 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *