HALO verfilmd

games,halo,peter jackson,2008,uwe bollRegisseur Peter Jackson, bekend van de Lord of The Rings-trilogie en binnenkort de fel verwachte King Kong, zal optreden als uitvoerend producent voor de verfilming van het succesvolle first-person-shooter game van Bungie Studio’s Halo (2007). Jackson zal de film naar alle waarschijnlijkheid de film zelf niet regisseren, gezien het project veel te weinig appeal heeft voor een regisseur die het niveau heeft bereikt van een Ridley Scott, Steven Spielberg, Tim Burton en een Martin Scorsese. Waarom dan zijn participatie? Wel dit heeft alles te maken met de participatie van de Weta Digital en Weta Workshop, die zullen instaan voor de special effecten en de kostuums.

Bungie schrijft het volgende: Needless to say I and the rest of Bungie are positively incontinent (Marty especially). But what really knocks us on our asses is we’re also getting the combined talent of the mighty men and women of WETA in the bargain. From fabricating Covenant weapons to building life-sized Forerunner structures to accomplishing shot after shot of complex live-action/CG integration – simply put, there’s no group of people we’d rather have realize the Halo universe on screen.

Wie dan wel de regie voor zijn rekening zal nemen blijft nog onbekend, maar opluchting bij de fans was groot toen duidelijk werd dat Uwe Boll NIET in aanmerking kwam. Alex Garland was al eerder vastgelegd om het script te schrijven dat vervolgens werd aangeboden aan de filmmaatschappijen. Universal en Fox gingen gezamenlijk in op het voorstel en brengen de film uit in 2007.

Korte inhoud: In een verre toekomst woedt er een hevige strijd met aliens, bekend als ‘The Covenant’. Het ruimteschip ‘The Pillar of Autumn’ crasht op een mysterieuze planeet genaamd HALO. De crew van het schip, samen met de A.I. computer Cortana, moeten de destructieve geheimen van de planeet ontdekken vooraleer de aliens daar misbruik kunnen van maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *