The Boogeyman verfilming van kortverhaal van Stephen King

De eerste trailer voor The Boogeyman (2023) staat online, waarin regisseur Rob Savage één van de engste verhalen van Stephen King verfilmt. Oorspronkelijk werd dit een 20th Century Studios film voor Hulu, maar kreeg onlangs een bioscoop release…dus wie weet is die horrorfilm goed, ook al betwijfel ik het met hun PG13 rating.

Korte inhoud: Lester Billings (Chris Messina) praat met een dokter over de “moorden” op zijn drie jonge kinderen en beschrijft de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Zijn eerste twee kinderen stierven op mysterieuze wijze aan ogenschijnlijk niet-verwante oorzaken (gediagnosticeerd als respectievelijk wiegendood en convulsies) toen ze alleen in hun slaapkamers werden achtergelaten. De enige overeenkomsten waren dat de kinderen “Boogeyman!” schreeuwden voordat ze alleen werden gelaten. De kastdeur stond op een kier nadat ze hun lijken hadden ontdekt, ook al weet Billings zeker dat de deur gesloten was.

Het originele korte verhaal The Boogeyman werd voor het eerst gepubliceerd in 1973 in een nummer van het tijdschrift Cavalier. Het verhaal wordt verteld door de ogen van een psychiater die luistert naar een patiënt die beweert het doelwit te zijn van een bovennatuurlijk wezen. Zoals de wanhopige man de psychiater vertelt, vervloekte de boogeyman zijn familie en ging hij één voor één achter zijn kinderen aan. Hoewel de dood van elk kind kan worden verklaard door natuurlijke oorzaken, aangezien baby’s zichzelf ’s nachts kunnen stikken, is de man ervan overtuigd dat hij genoeg bewijs heeft gevonden om te bewijzen dat deze boeman echt is. De psychiater doet het verhaal van de man uiteindelijk af als een fantasie totdat de dokter een nieuw doelwit wordt van het verontrustende wezen.

Zoals de nieuwe trailer laat vermoeden, is The Boogeyman geen directe adaptatie van het originele werk van King. In plaats daarvan fungeert de film als een soort sequel, in navolging van de twee dochters van de psychiater. Gespeeld door Sophie Thatcher en Vivien Lyra Blair, hebben de tienerhoofdrollen van The Boogeyman nog steeds te maken met hun eigen verdriet na het verlies van hun moeder wanneer de film begint. Helaas zal hun vader de boeman naar hun huis brengen, waardoor de meisjes moeten vechten voor hun leven.

Hoewel het idee van een monster dat zich in kasten verbergt misschien wat ‘lame’ klinkt, veranderde King het concept in 1973 in een zenuwslopend verhaal. Zoals de nieuwe trailer onthult, wil de verfilming het verhaal van King eren door The Boogeyman in een angstaanjagende verschijning te veranderen. We zijn gewend om elk jaar nieuwe adaptaties van King’s werk te zien verschijnen, maar in tegenstelling tot hun beweringen denk ik niet dat dit de engste films is gebaseerd op het werk van de beroemde schrijver. In de film zien we ook nog rollen voor David Dastmalchian, LisaGay Hamilton en Marin Ireland.

*** The Boogeyman trailer ***


1 Comment

  1. Fabian

    Kortom, een jump-scare-movie. Hmmm…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *