Shazam! Fury Of The Gods stelt teleur aan de box-office

Ik haat om gelijk te hebben maar ik had dit zien aankomen. Nadat James Gunn de stekker heeft uitgetrokken uit heel wat DC films, de losgeslagen arrogantie van de hoofdacteur die doodleuk de antivaxx-propaganda ondersteunt op een paar weken voor de release en uiteindelijk die trailer die volgepakt was met cgi. De Metacore van de film staat momenteel op 47% en dat is meteen ook de reden waarom veel bezoekers wegblijven.

Volgens Variety haalde de film slechts 30 miljoen op in zijn openingsweekend in de States en 60 miljoen wereldwijd. De filmflop Morbius (2022) deed zelfs nog beter met een recette van 40 miljoen in zijn openingsweekend in de States. Maar ik vermoed dat de nieuwe leiding bij DC niet echt wakker ligt van deze cijfers. Het was al in de sterren geschreven dat deze film geen potten ging breken aan de box-office en dat er sowieso geen nieuw vervolg komt. Deze Shazam zal net als Black Adam (2022) verdwijnen en op termijn ge-reboot worden. De eerste Shazam film kon nog 53 miljoen ophalen in zijn openingsweekend in de States en dat is geen goed teken wanneer een duurdere sequel financieel minder goed presteert. Shazam moet iets van een 250 miljoen dollar ophalen om nog maar break-even te zijn, en het is zelfs nog niet zeker of het deze grens zal halen.

Scream VI (2023), die een pak minder heeft gekost (35 miljoen dollar) dan Shazam (125 miljoen dollar), had een openingsweekend van 44 miljoen dollar en staat nu op 116 miljoen dollar wereldwijd, en de film moet nog in een aantal landen uitkomen zoals bijvoorbeeld China. Ook al betwijfel ik of er ooit een release zal komen gezien het Chinese apparaat niet zo verzot is op R-rated slasher films. Er zou een waanzinnige hoeveelheid censuur nodig zijn om het doorheen de Chinese censuur te krijgen, en je zou overblijven met een onsamenhangende montage. Shazam 2 werd wel vertoond in China met nauwelijks een recette van 5 miljoen dollar.

Volgende week komt Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) uit, en de eerste reviews zijn vrij positief met zelfs een Metascore van 77%, met zelfs The Wrap die de film een 88% score geeft. Het worden spannende weken.

2 Comments

  1. Vince

    Ik heb nooit begrepen waarom het personage zich altijd kinderlijk moet gedragen eenmaal hij zijn kostuum aan had. Deadpool was op zich niet anders met of zonder kostuum.

    Reply
  2. Alex

    Het is een kinderfilm, ik denk dat jongeren onder de 16 jaar hier wel van zullen houden. Ik vond de eerste film nog wel ok omdat het me deed denken aan Guardians in the Galaxy, maar deze film is letterlijk en figuurlijk een draak.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *