Chris Pine in vurige Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves trailer

Paramount Pictures en eOne hebben de eerste glimp onthuld van hun aankomende fantasiefilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) via een serie shots waarin de cast van de film in volledig kostuum wordt getoond. Er is officieel weinig bekend over de film, maar hieronder is een halve korte synopsis van de film.

Korte inhoud: Een charmante dief (Chris Pine) en een groep onwaarschijnlijke avonturiers ondernemen een epische overval om een verloren relikwie terug te halen, maar het loopt gevaarlijk mis als ze de verkeerde mensen tegenkomen. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt een rijke wereld en speelse geest uit het legendarische rollenspel naar het grote scherm in een hilarisch en actievol avontuur.

Dungeons & Dragons is ontstaan in de jaren 70 en werd een succes in de Verenigde Staten vooral bij studenten. In de jaren 80 kreeg D&D bijzondere aandacht van de media. Aan het begin van de 21e eeuw spelen naar schatting wereldwijd circa 20 miljoen mensen D&D. Gameverfilmingen zijn echter wel geen vaste waarde, meer nog, er zijn meer mislukte adaptaties dat echt geslaagde films. Zelfs de Resident Evil serie is een treinongeluk. Maar deze prent heeft toch wel een pak grote namen voor de camera. Zo zien we ondermeer Michelle Rodriguez, Hugh Grant, Sophia Lillis en Sophia Eleni.

Ik hield van van hun eerste poster, vooral gezien het de nadruk legt op de memorabele personages van de game in plaats van een overdreven gephotoshopte collage van gezichten van beroemdheden zoals dat tegenwoordig het klassiek ontwerp is voor heel wat actieposters. Er is alleen één probleem: een van de monsters op deze poster komt niet uit Dungeons & Dragons, maar uit het artwork van het rollenspel Pathfinder. In de linkerhoek van de ampersand is een hersenwezen met klauwen en een langwerpige tong te zien. Het is een behoorlijk griezelig wezen dat zeker in de wereld van D&D past, maar het is eigenlijk het ontwerp dat wordt gebruikt in Pathfinder voor de Intellect Devourer. Dus ja, er zal wel een copyright discussie zijn geweest en bijgevolg ook een nieuwe poster.

Eén ding staat al vast, de nieuwe film zal het veel beter doen dan Dungeons & Dragons (2000) film want dat was echt een complete mislukking en tevens een gigantische filmflop. De nieuwe film werd geschreven en geregisseerd door John Francis Daley en Jonathan Goldstein, maker van de overheerlijke komedie Game Night (2018). Het zit in goede handen. De film komt uit op 3 maart 2023.

*** Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves trailer ***

1 Comment

  1. Morgan

    Dit ziet er te gek uit, en ik heb dat game versleten toen ik nog op de schoolbanken zat! Zeer benieuwd, ook al waren bepaalde effecten in de trailer nog niet finaal denk/hoop ik.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *