Resident Evil serie vandaag op Netflix

Na de wat tegenvallende film Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) pakt Netflix nu uit met een “Resident Evil” tv-serie. Regisseur en scenarist Paul W.S. Anderson had met zijn vrouw Milla Jovovich zowat de game franchise leeggezogen en het was tijd voor nieuw bloed, maar tot dusver is het allemaal weinig hoopgevend.

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich af over twee tijdlijnen. De eerste in 2022 en vertelt het verhaal van de 14-jarige zussen Jade (Tamara Smart) en Billie Wesker (Siena Agudong) die naar New Raccoon City verhuizen. Ze komen tot het besef dat hun vader Albert Wesker (Lance Reddick), werkende voor de Umbrella Corporation, duistere geheimen verbergt die de wereld zou kunnen vernietigen. De tweede tijdlijn vindt plaats over een decennium in de toekomst in 2023, waar nog maar 15 miljoen mensen over zijn, met meer dan 6 miljard dieren en mensen die besmet zijn met het T-virus. Het volgt Jade (Ella Balinska), nu dertig, in haar pogingen om te overleven in deze wereld.

De franchise kan zo ongeveer in alles gekneed worden, van een game, tot een film met vele sequels en nu zelfs een tv-serie. Een wereld van zombies en zeemonsters tot geheime agenten en krachtige paranormaal begaafden zonder zich ooit al te veel zorgen te maken over een logische verklaring van al deze fenomenen. En dat is een beetje het probleem bij heel wat game-adaptaties. Deze producten werden in eerste instantie gemaakt om te gamen. Netflix was in ieder geval te vinden om dit project op te komen – steunend op naambekendheid en verolkt door nieuwe gezichten die niet zo zwaar doorwegen op het productiebudget.

Waar Netflix doorgaans goed in is zijn hun series met teenagers en ik vermoed dat dit deel van de serie wel het boeiendste moet zijn. De rest zou horror-elemeten moeten bevatten maar gezien de jonge cast denk ik niet dat we nog maar in de buurt gaan komen van een R-rated serie, zoals de films dat waren. Maar let wel, dit is geen high school tiener-serie en vermoedelijk zal het 2022 gedeelte dienst doen als prelude op het post-apocalyptische zombie gedeelte, waarin de overlevenden zich hebben teruggetrokken in vaak barbaarse clans, gaande van religieuze fanatici, historici die de oude wereld willen behouden, plunderaars en invloedrijke individuen die een totalitaire staat willen maken met de overgebleven Umbrella technologie.

De serie werd ontwikkeld door Andrew Dabb, bekend van de Supernatural serie. Laat weten in de commentaren wat jullie ervan vinden.

*** “Resident Evil” trailer ***

3 Comments

 1. johan dulst

  Was zowiezo al fan van de films ivm het horror gehalte, zeker mijn ding, Topserie me dunkt.

  Reply
 2. Nicolas

  Het heeft eigenlijk nog maar weinig met de Resident Evil-games te maken en ik denk dat ze gewoon het IP en de naam Umbrella Corp hadden moeten laten vallen en dat het logischer zou zijn geweest. Het gebruik van de naam Resident Evil lijkt gewoon een ‘money grab’ om de aandacht te trekken voor een middelmatige serie. Want echt, het is middelmatig. Alle personages zijn verschrikkelijk en nemen echt domme beslissingen. Het plot is nogal dom en als je er echt over nadenkt, gebeurt er eigenlijk niet veel. Er zijn zeker enkele intrigerende aspecten aan het verhaal en ietwat mysterie, maar over het algemeen is het niet geweldig. Het is absoluut middelmatig.

  Reply
 3. Jen

  Resident Evil is cool als game waarin je het verhaaltje doorspeelt en de reis en sfeer belangrijker zijn dan de details van de plot. Het is geen goede film- of tv-show, omdat ze nooit zullen begrijpen wat het geweldig maakt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *