Er komt een Dr. Death seizoen 2 over dokter Paolo Macchiarini

De geslaagde mini-serie “Dr. Death” (2021) van Patrick Macmanus, had eigenlijk een film moeten zijn, maar er was zoveel materiaal rond de figuur van Dr. Christopher Duntsch, dat het uiteindelijk een 8 delige serie van elk 45 minuten. In ieder geval was het een serie die afgerond was, maar gezien het kijkers-succes op de streamingdienst Peacock, werd deze week bekend dat er een vervolg zit aan te komen rond een nieuwe dokter, met name dokter Paolo Macchiarini.

Het eerste seizoen vertelde het verhaal van Dr. Christopher Duntsch die routinematige operaties aan de wervelkolom uitvoerde, maar hiermee permanent patiënten verminkte of zelfs de dood had ingestuurd. Twee collega-chirurgen en een jonge assistent-officier van justitie proberen hem tegen te houden, maar dat blijkt geen gemakkelijke klus. Net zoals “True Detective” was dit ook een standalone verhaal maar gezien het succes was er een poging om de formule niet één keer, niet twee keer maar drie keer herhaald.

“Dr. Death” seizoen 2 zal zich richten op Paolo Macchiarini, een gerenommeerde en innovatieve chirurg die de bijnaam “Miracle Man” had. Alles verandert echter wanneer een onderzoeksjournalist genaamd Benita Alexander hem probeert te interviewen voor een verhaal, en de lijnen vervagen tussen een professionele en persoonlijke relatie. Hoe dieper Alexander in het web van Macchiarini’s leugens valt, hoe meer schrijnende details ze onthult over zijn leven en goed bewaarde geheimen. Plots beginnen deze zogenaamde “wonderen” een beetje op gevaarlijke en schokkende handelingen te lijken .

Mijn enige vrees voor het tweede deel is dat het vermoedelijk niet alle verwachtingen zal kunnen inlossen want het verhaal van Duntsch wat niet alleen krankzinnig maar ook de vertolkingen van Christian Slater, Joshua Jackson, Alec Baldwin en Meryl Streep’s dochter Grace Gummer was een groot deel van de aantrekkingskracht van de serie.

2 Comments

  1. Sofie

    Ik zie dit wel zitten. Ik vond het eerste seizoen absoluut meeslepend, vooral omdat ik, ondanks dat ik redelijk veel weet van true crime verhalen had ik hiervan nog niets gehoord. Plus de cast en uitvoeringen waren geweldig. Ik weet dat het nu een compleet nieuwe cast zal zijn maar ik hoop op dezelfde filmmakers achter de camera.

    Reply
  2. Gaetan

    Deze serie best niet bekijken wanneer je onder het mes moet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *