True Detective seizoen 2 op Blu-ray

Ja, True Detective season 2 (2015) is niet het meesterwerk die True Detective season 1 (2014) is geweest, maar het is hoe dan ook een degelijk seizoen. Regisseur Cary Joji Fukunaga, die het volledige eerste seizoen had geregisserd, heeft plaats gemaakt voor scenarist Nic Pizzolatto en een handvol regisseurs waaronder Justin Lin.

true_detective_season_2_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Het verhaal gaat ditmaal over drie agenten. In het eerste seizoen waren dat er nog twee, gespeeld door Woody Harrelson en Matthew McConaughey. In het tweede seizoen van True Detective volgen we Ray Velcoro (Colin Farrell), Ani Bezzerides (Rachel McAdams) en Paul Woodrough (Taylor Kitsch), drie agenten die een moord proberen op te lossen terwijl hun eigen leven in overhoop ligt. Zij zijn drie afwijkende figuren met persoonlijke issues en dat is precies waarom de ordediensten hen heeft gekozen voor deze zaak. Wanneer zij erachter komen dat zelfs de burgemeester corrupt is, is het al te laat.

Daarnaast zien we ook nog Frank Semyon (Vince Vaughn), een crimineel die Ray Velcoro in zijn zak heeft en hem klusjes laat doen. Hij worstelt de gehele serie tussen zijn liefde voor macht en zijn liefde voor zijn vrouw Jordan Semyon (Kelly Reilly), terwijl hij een zware financiële klap heeft gehad nadat iemand zijn geld heeft verkwanselt. Vaughn groeit als acteur gedurende de 8 afleveringen. De laatste afkevering is ook het beste van dit seizoen, dus blijf zeker zitten tot het einde, ook al valt het middenstuk nu en dan tegen.

Dankzij de fotografie, de complexe personages, de muziek en sound fx, zitten we niet zo heel ver van datgene wat het eerste seizoen zo opmerkelijk maakte. Maar het verhaal is niet altijd even boeiend. Enkel met de laatste twee afleveringen (voornamelijk de voorlaatste) maakt het seizoen veel goed. Het script van Pizzolatto is spijtig genoeg niet sterk genoeg en mist coherentie, maar ook de personages zijn niet altijd even logisch in hun motivaties en acties. Daarnaast proberen ze de sfeer wat op te kloppen met thema’s die nooit echt van de grond komen: zoals mensenhandel, seks orgies, industriële pollutie en juwelen diefstal. Het wou zich aan hard imago aanmeten, maar het werd gewoon allemaal hard om te slikken.


true_detective_season_2_blu-ray_pic01.jpg-true_detective_season_2_blu-ray_pic03.jpg

Gelukkig maakt de Blu-ray heel veel goed en staan er heel veel extraatjes op, inclusief audio-commentaar van Nic Pizzolatto. Toch ruikt het bij momenten een beetje naar zelfverheerlijking van de maker van de serie. In A Look Inside True Detective vertellen de acteurs over hun personages en hoe zij over hen denken, en ook hier kunnen ze blijkbaar niet zwijgen over het grote genie van Nic. De man wordt werkelijk langs alle kanten bewierookt. In de serie zitten tevens immens veel luchtopnamen, en in tijden van drones zou je denken dat ze daar gretig van gebruik hebben gemaakt, maar neen, het zijn klassieke helikopter shots, en ook daarvan is een making of. De DVD en Blu-ray komen vandaag uit in België.


Review “True Detective” season 2 (2015)
Recensie door op

Beoordeling: 2.5 / 5

rating

1 Comment

  1. Damian

    Ik raad iedereen dit seizoen te zien in één ruk. Valt nogwel mee.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *