Jodie Foster in 4de seizoen van True Detective

Nu ben ik wel benieuwd of Jodie haar personage zal vertolken met een West Virginia accent maar ik kijk nu al uit naar het 4de seizoen van “True Detective: Night Country” (2023). De Silence of the Lambs ster, die ook de serie zal produceren, zal rechercheur Liz Danvers spelen in de serie. Het seizoen zal geschreven worden en geregisseerd door Issa López en geproduceerd door Barry Jenkins (The Underground Railroad).

Korte inhoud: De serie draait om rechercheurs Liz Danvers en Evangeline Navarro die de zaak willen oplossen van zes mannen die het Tsalal Arctic Research Station exploiteren en spoorloos verdwijnen wanneer de lange winternacht valt in Ennis, Alaska. Het paar zal de duisternis die ze in zichzelf dragen het hoofd moeten bieden en moeten graven in de spookachtige waarheden die begraven liggen onder het eeuwige ijs.

Dit is de eerste keer dat Jodie te zien zal zijn in een grote rol in een tv-serie, maar de beste acteurs zien we vaak opduiken in tv-series. “True Detective”, gemaakt en geschreven door Nic Pizzolatto, liep tussen 2014 en 2019 drie seizoenen. Het derde seizoen van True Detective werd in 2019 uitgezonden op HBO en was met Mahershala Ali en Stephen Dorff in de hoofdrollen, dat zich afspeelt in de Ozarks. Het kwam na tweede seizoen met Colin Farrell, Taylor Kitsch, Rachel McAdams en Vince Vaughn uit 2015, en het eerste seizoen, met Matthew McConaughey en Woody Harrelson in de hoofdrollen. De seizoenen hadden wel onderling niets met elkaar te maken qua verhaal en karakters.

We hadden hier al eerder laten weten dat Nic Pizzolatto het 4de seizoen niet zal schrijven en misschien zal dit de aard van het beestje nog wat meer wijzigen. En wat ik me toen ook heb afgevraagd waarom dit nog “True Detective” te noemen. Maar kijk, er zal misschien een gelijkaardige opbouw zijn. Ik ben uiteindelijk al blij dat het geen verhaal wordt met aliens onder het ijs, want zoiets heb ik al gezien.

Er is een serie geweest rond het personage van “Clarice” maar deze was echt niet overtuigend zonder de ‘echte’ Clarice Starling gespeeld door Jodie Foster. Het was een serie die ook niets nieuws te bieden had en ik denk dus niet dat hiervan ooit een tweede seizoen zal komen. Maar deze “True Detective 4” zal wel beter scoren.

1 Comment

  1. Keena

    Ik ben gestopt na episode 3 … man dat was saaaaaaai !!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *