True Detective seizoen 3 op Blu-ray

“True Detective” is een slow-burner drama serie. Het was iets verrassend in het eerste seizoen, een beetje teleurstellend met het tweede seizoen en uiteindelijk een bevredigende “True Detective” (2019) seizoen 3 die misschien een tikkeltje beter is dan seizoen 2. En in een rasbewuste samenleving mocht het niet uitblijven om een zwarte acteur te casten als één van de detectives.

Korte inhoud: Een stel kinderen, een broer en zus genaamd Will en Julie Purcell, verdwenen op een dag na school in 1980. Detective Wayne Hays (Mahershala Ali) vond het lijk van de jongen onder een rots, met een paar griezelige handgemaakte poppen die hem leidde naar het lijk. Een vriendin van school zegt dat Julie eerder een vergelijkbare pop op Halloween ontving tijdens trick-or-treat. Julie is nog steeds vermist en de ouders Tom (Scoot McNairy) en Lucy (Mamie Gummer) zijn radeloos. Hays en zijn partner Roland West (Stephen Dorff) gaan op onderzoek.

Tien jaar later, in 1990, wordt Hays gedwongen om opnieuw tijd te steken in deze zaak nadat de vingerafdruk van Julie Purcell verschijnt in een CVS-drogisterij nadat deze werd beroofd, wat erop lijkt te wijzen dat ze op de één of andere manier de hele tijd in leven was. Ondertussen probeert de staat van Arkansas de terechtstelling teniet te doen van de persoon die ze eerder verantwoordelijk hielden voor de misdaad.

Vijfentwintig jaar daarna, in 2015, wordt Hays geïnterviewd voor een televisieserie of documentaire genaamd ‘True Criminal’ over de zaak. Het is niet duidelijk wat het doel van het interview is. We leren dat Amelia Reardon (Carmen Ejogo), een lerares op de school van Purcells in 1980 was, die de Halloween-connectie met die enge poppen had ontdekt door studenten te interviewen.

De plot had eigenlijk in twee hoofdstukken kunnen worden verteld. Het einde is ook enigszins gehaast omdat de antwoorden eenvoudiger waren dan we hadden gedacht. Was het het seizoen waard? Dat hangt er vanaf. Voor de vertolkingen, ja. Mahershala Ali is een plezier om aan het werk te zien. Het verhaal van Nic Pizzolatto ontbrak wel wat aan vernuft en zelfs sfeer. Het komt traag op gang en dat is typisch voor een slow burn show, maar dan verwacht je wel dat alles echt wel in versnelling gaat, iets wat toch wat uitbleef. En ik ga eerlijk zijn, ik was eigenlijk maar half geboeid door de verdwijningszaak. Het is gewoon niet sterk genoeg verteld.© HBO / WB Home Entertainment Belgium

Het is geen slecht seizoen, het is “bevredigend” maar niets meer. Het zou wel eens kunnen dat het eerste seizoen in de perfecte storm was terecht gekomen qua creativiteit en dat de twee opvolgende seizoen die storm proberen na te bootsen maar het lukt toch niet helemaal.

Het derde seizoen en de boxset met de drie seizoenen van True Detective zijn vanaf 4 september beschikbaar op Blu-ray en DVD, met Finale Extended Cut, bonus footage, een gesprek met Nic Pizzolatto en componist T Bone Burnett.

rating

Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 11 september 2019

*** True Detective seizoen 3 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *