Na Hannibal Lecter serie nu ook een Clarice serie

Naar verluidt zou de Amerikaanse zender CBS heeft de rechten hebben opgekocht op de televisieserie “Clarice”, die is gebaseerd op de Oscar-winnende thriller The Silence of the Lambs (1991) van Jonathan Demme. De serie, met daarin het hoofdpersonage uit het boek van schrijver Thomas Harris, speelt zich af na de gebeurtenissen in de film.

Het succes van de film maakte een grote indruk in de jaren negentig en als gevolg daarvan volgden al snel tal van films met psychopaten. Niemand kon echter hetzelfde niveau van waardering krijgen als Silence of the Lambs en bleef één van die weinige genre-films die maar liefst 5 Oscars won. Een paar jaar later bracht Universal Hannibal (2001) uit, een vervolg op de film uit 1992. Twee prequels volgden hierop, Red Dragon (2002) en Hannibal Rising (2007). Hoewel geen van deze films evenveel bijval kreeg als The Silence of the Lambs, bewezen ze dat het publiek nog steeds honger had naar meer verhalen in de franchise.En dus kwam er de serie “Hannibal”.


Silence of the Lambs © Orion Pictures + Rebecca Breed courtesy of IMDB

Op dit moment zijn er geen plannen om nog een film in de franchise uit te brengen – of het nu een reboot is of een film met Anthony Hopkins of Jodie Foster – maar volgens TV Guide is er een nieuwe tv-serie op komst die een vervolg is op de film uit 1991. “Clarice” zal van start gaan tijdens het tv-seizoen 2020-2021 en zal Rebecca Breeds (Pretty Little Liars) vertonen in de hoofdrol van FBI-agent Clarice Starling. Er is op dit moment geen exacte releasedatum bekendgemaakt en er is momenteel geen trailer voor de aankomende serie.

“Clarice” zou zich ergens afspelen in 1993, zes maanden na de gebeurtenissen in The Silence of the Lambs. Het zal zich concentreren op het werk van Starling als FBI-agent in Washington, D.C., terwijl ze jaagt op een assortiment van seriemoordenaars en seksuele roofdieren. Of Hannibal Lecter al dan niet in een van de verhaallijnen van het programma zal voorkomen, valt op dit moment nog te bezien, maar de serie biedt de mogelijkheid om de franchise verder uit te breiden, maar een link met de Hannibal serie lijkt toch wel uitgesloten. Het lijkt er tevens op dat ze eerst het fundament willen leggen op Clarice. Een dat zal uiteindelijk vallen of staan met de vertolking van de nieuwe actrice. Het is logisch dat Breeds zal proberen haar eigen stempel op het personage te drukken, maar of fans wel of niet ontvankelijk zullen zijn voor een andere kijk op zo’n iconische vrouwelijke hoofdrol, zal een grote rol spelen in het al dan niet slagen van de serie.

2 Comments

  1. Blackmoon

    Kan best wel goed zijn maar met Mindhunter misschien een beetje te laat.

    Reply
  2. Centurion92

    Ik heb mijn bedenkingen gezien Lecter eigenlijk wel de hoofdfiguur was in de film en al de vervolgfilms.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *