Gabriel Byrne in western Murder at Yellowstone City

De eerste trailer is vrijgegeven voor Murder at Yellowstone City (2022), de nieuwe western met Gabriel Byrne, Thomas Jane, Isaiah Mustafa, Richard Dreyfuss, Anna Camp, Nat Wolff en Tanaya Beatty. Het is al een tijdje geleden dat ik een goede western heb gezien, deze casting is in ieder geval veelbelovend.

Korte inhoud: Montana, 1882. De voormalige slaaf Cicero (Isaiah Mustafa) arriveert in Yellowstone City, een desolate stad die in verval is geraakt. Cicero is op zoek naar een plek om zich thuis te voelen. Op dezelfde dag wordt een goudzoeker na een succesvolle vondst prompt vermoord. Sheriff Ambrose (Gabriel Byrne) arresteert vervolgens de nieuwkomer. Maar als het mysterie van de moord op de goudzoeker zich verdiept, en de oprechte predikant Thaddeus (Thomas Jane) zich afvraagt of Cicero werkelijk schuldig is, dreigt een botsing tussen het geloof en de wet Yellowstone City te verscheuren. De bevolking omvat al een behoorlijk aantal verschoppelingen, waaronder een saloonkeeper (Richard Dreyfuss) die zijn verbintenis verbergt met de man van wie hij houdt (John Ales); een dochter van de Mexicaanse oorlogen (Aimee Garcia) die de saloonmeisjes meedogenloos beschermt; en een Lakota Sioux-vrouw (Tanaya Beatty) die nu gevangen zit tussen de cultuur die ze verloor en het leven dat ze opbouwt.

De regie van de film lag in handen van Richard Gray, wiens Robert the Bruce (2019) geen onaardige film was. De film werd opgenomen op een locatie die in de jaren 1860 bekend stond als Yellowstone City in Montana. Het is de eerste film ooit opgenomen op de Yellowstone Film Ranch. Het script wel geschreven door Eric Belgau (Robert the Bruce).

Op 24 juni 2022 zou de films in de States meten uitkomen, wij hebben op dit ogenblik nog geen releasedatum.

*** Murder at Yellowstone City trailer ***

2 Comments

  1. Evan

    Altijd klaar voor een western, kijk zelfs ook wel uit naar Rust met Alec Baldwin.

    Reply
  2. Johan Dulst

    Hier kijk ik naar uit, een goede western is alweer te lang geleden

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *