True Detective seizoen 4 in de maak voor HBO

Eén van de betere series – het ene seizoen al beter dan het andere – is “True Detective”. Het eerste seizoen met Matthew McConaughey en Woody Harrelson was een homerun, het tweede seizoen met Colin Farrell en Vince Vaughn was een complete miskleun, maar het derde seizoen met Mahershala Ali en Stephen Dorff deed het dan weer stukken beter en herbevestigd het schrijftalent van Nic Pizzolatto.© HBO

Volgens Variety zou de Mexicaanse regisseuse/scenariste Issa López (Tigers Are Not Afraid) bezig zijn met een eerste draft en vermoedelijk is het de bedoeling dat ze ook de eerste episode zal regisseren van True Detective: Night Country, zoals het nieuwe seizoen zal heten. Het verhaal zou zich ergens afspelen in de Arctische toendra, een beetje zoals Wind River (2017). Barry Jenkins zou het nieuwe seizoen meehelpen produceren.

Nic Pizzolatto zal dus niet meeschrijven aan de nieuwe reeks gezien hij ook had afscheid genomen van HBO. HBO behoudt de rechten en dus gaan ze in zee met nieuw talent. Pizzolatto was ook even betrokken in de voorbereidingen van Redeemer met McConaughey, maar dat is tot niets uitgedraaid. Momenteel werkt hij met Ben Affleck aan het WOII film genaamd Ghost Army. De vraag is nu wel in hoeverre dit niet gewoon een detective-serie zal worden die nog maar weinig met de originele True Detective te maken heeft. De titel is uiteraard iets wat bekend is en bijgevolg kan het veel kijklustigen lokken. Op de markt zijn er anders al heel wat Nordic Noir series, dus in hoeverre deze serie “anders” valt nog allemaal te bezien. Wat mij betreft kan je de acteurs vervangen, de locaties en zelfs de tijdsgeest maar één ding wat je niet kan wegnemen van True Detective is toch Nic Pizzolatto. Maar soit, het is nu eenmaal zo.

3 Comments

 1. Crowemagnum

  In alle eerlijkheid, het eerste seizoen was een perfecte storm van talent die samen is gekomen in een goed script voor een serie. Maar als er nu één serie is die ik niet zie als een multiple-season serie zoals een Breaking Bad of True Blood. Het verhaal was afgerond en dit proberen herhalen met andere acteurs en een ander verhaal is gewoon een andere serie en die “True Detective” dient alleen maar om kijkers te lokken. Maar niks bindt die seizoenen met elkaar.

  Reply
 2. Part Neanderthal

  Zonder Nic geen True Detective.

  Reply
 3. rhiciacle

  Inderdaad een beetje belachelijk om dit True Detective te blijven noemen…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *