Resident Evil reboot met Welcome to Raccoon City

Na bijna 20 jaar van Paul W.S. Anderson/Milla Jovovich Resident Evil films krijgen andere filmmakers eens de kans om er iets anders van te maken – en wie weet zelfs beter. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (2021) is de nieuwe film van 47 Meters Down regisseur Johannes Roberts.

Korte inhoud: ‘Resident Evil: Welcome to Raccoon City’ volgt de gebeurtenissen tijdens een nacht in 1998. Tijdens deze nacht breekt er een dodelijk virus uit die mensen verandert in zombies, en al snel raakt de stad Raccoon City overspoelt. Een groep overlevenden probeert vervolgens te achterhalen hoe het virus tot stand is gekomen.

Roberts is teruggevallen op het originele bronmateriaal voor zijn inspiratie. De nieuwe “Nightmare Trailer”, die je hieronder kunt bekijken, biedt nog een voorproefje van de film waarin een door Paraplu vervaardigd virus Raccoon City teistert. Hij schreef en regisseerde de nieuwe film die geproduceerd werd door Robert Kulzer, James Harris en Hartley Gorenstein. Paul W.S. Anderson zou nog steeds berokken zijn als uitvoerend geproduceerd. In een interview, via NewsDio, sprak Roberts over de beslissing om iets dichter bij de games aan te leunen en totaal anders dan de eerdere Resident Evil-franchisefilms.

“Ik hield zo veel van de eerste film,” zei Roberts – wetende dat Anderson nog steeds producer is van zijn film. “Ik vind het echt geweldig. Het personage dat Milla voor deze film creëerde was iconisch. Maar de eerste film was anders dan andere Resident Evil-films. Het had niet de horror die andere Resident Evil-films hadden. Ik wilde zien hoe het is in de game. Ik denk dat andere mensen dat ook wilden doen, dus hebben we de film met hen in gedachten gemaakt. We hebben hard gewerkt met Capcom om dit mogelijk te maken, en ze hebben ons geholpen door ons blauwdrukken te geven van iconische plaatsen in de game. We hebben hebben dezelfde kunst op de muren van ons landhuis. Capcom zag dit gisteren voor het eerst en was zo blij en opgewonden.”

Om de nieuwe film meer op de games te laten lijken hebben ze vermoedelijk vanaf het begin verschillende fanfavorieten uit de eerste twee Resident Evil-game-afleveringen opgenomen. Dit betekent de introductie van de cast met Kaya Scodelario als Claire Redfield, Robbie Amell als Chris Redfield, Hannah John-Kamen als Jill Valentine, Avan Jogia als Leon Kennedy, Tom Hopper als Albert Wesker, Donal Logue als chef Brian Irons, Neal McDonough als William Birkin en Lily Gao als Ada Wong.

De trailers maken het heel duidelijk dat deze nieuwe film ook veel op die videogames zal lijken. Veel easter eggs en referenties zijn er voor de fans, en we kunnen aannemen dat er nog veel meer in de volledige film zullen verschijnen. Mocht de release het goed genoeg doen voor Sony om een ​​vervolg te bestellen, dan heeft Johannes Roberts ook gesuggereerd dat elementen van de populaire game Resident Evil 4 in de potentiële film kunnen worden verwerkt. Ik kijk er al naar uit.

*** Resident Evil: Welcome to Raccoon City trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *