Gal Gadot speelt een villain rol in Snow White

Na twee Wonder Woman-films, en een derde zou er op komst zijn om die vreselijke Wonder Woman 1984 (2020) door te slikken, is het moeilijk om Gal Gadot te zien als iets anders dan een stralende, heroïsche superheldin. Ze zal haar schild en superkrachten opzij zetten voor een even sappige rol met een giftige appel: met name de Evil Queen in Disney’s aankomende live-action remake van Snow White and the Seven Dwarfs (2022).

Deadline meldt dat de actrice binnenkort in de nieuwe Netflix-actiefilm Red Notice (2021) zit naast Dwayne Johnson en Ryan Reynolds; en werkt blijkbaar nog steeds aan die Cleopatra-film met Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins. Gal is in de “laatste onderhandelingen” om de iconische villain te spelen in de nieuwe Disney Sneeuwwitje-reboot. De eerder aangekondigde Rachel Zegler (West Side Story, Shazam: Fury of the Gods) zou de rol van Sneeuwwitje spelen. De film zou geregisseerd worden door Marc Webb (The Amazing Spider-Man) en waarvan de productie begin volgend jaar begint. Het is duidelijk een bijzonder speciaal project voor Disney, omdat het een herhaling zal zijn van de allereerste animatiefilm van de studio; nadat het in 1938 een hit werd, volgde een spervuur ​​​​van sprookjesfilms en sindsdien niet meer gestopt met films als Snow White and the Huntsman (2012) en Maleficent (2014).

Deadline merkt op dat de live-action film zich meer zal baseren op het originele Disney verhaal en de muziek van het origineel, met nieuwe nummers gecomponeerd door het Oscar- en Tony-winnende componisten van Benj Pasek en Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen). De studio suggereert ook dat Gadot altijd de beste keuze was voor de rol, na soortgelijke Disney-beurten door andere Hollywood-hitters zoals Angelina Jolie (Maleficent) en Cate Blanchett (Assepoester), evenals Melissa McCarthy in de komende Kleine Zeemeermin – niet om eerdere live-action Evil Queen-portretten te noemen, zoals Charlize Theron en Sigourney Weaver.

Persoonlijk vond ik Charlize Theron echt welk de beste keuze, want ik zie eigenlijk niets “villains” aan Gal Gadot. Anderzijds is het wel een beelschone vrouw en ik denk dat ze geknipt is voor de aankomende rol als Cleopatra. En wat met de actrices die er niet uitzien als lingerie-modellen? Als de rollen van heksen nu ook al worden ingenomen door bloedmooie vrouwen, ziet het er niet goed uit voor de ‘schoonheids-diversiteit’.

1 Comment

  1. Kons

    Gal Gadot is super knap en dus maakt het mij niet uit wat ze speelt 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *