Er komt geen The Flash 2 met Ezra Miller

Sorry dat we hier een beetje tegenin de stroom opgaan van al die nieuwsberichten dat Warner zou overwegen om Ezra Miller terug te brengen. Ja, Ezra zal binnenkort te zien zijn in de opkomende The Flash (2023) film, gezien Warner blijkbaar niet van plan is de film te cancellen omdat deze niet past in het nieuwe plaatje. Maar er zal geen The Flash 2 komen met Ezra, ook al ligt er al een script klaar.

We hadden hier al in een vorige post uitgelegd wat de mogelijke gedachtegang zou kunnen zijn om de film niet gewoon opzij te schuiven zoals ze eerder deden met Batgirl, maar dit zal alles te maken hebben met regisseur Andy Muschietti die The Flash heeft geregisseerd en één van de betere regisseur is in Hollywood. Ik vermoed dat de film echt wel goed zal zijn, zo niet het beste wat DC te bieden heeft sinds de Nolan Batmanfilms.

De DCEU wordt sinds een paar maand geleid door een nieuwe ploeg, bestaande uit James Gunn en Peter Safran, en zij willen van een wit blad beginnen en de universe volledig herschapen zoals Kevin Feige dat deed met de MCU te beginnen met Iron Man (2008). En zo werden de Aquaman, Superman, Batfleck, Black Adam en Wonder Woman projecten afgevoerd. Enkel leek de communicatie nog niet helemaal goed te lopen tussen Gunn/Safran en de Warner CEO David Zaslav die blijkbaar nog niet inziet dat hij niet meer kan bepalen welk project groen licht krijgt. Als CEO zou hij het wel kunnen doordrukken maar dan zullen James en Peter ook opstappen en Zaslav heeft geen flauw benul hoe hij de DCEU moet gestalte geven. Zoiets zou zelfs kunnen leiden tot zijn ontslag wegens mismanagement, zoals dat ook gebeurde met Bob Chapek die vervangen werd door Bob Iger bij Disney.

Dus de berichten dat Ezra zou terugkomen in The Flash 2 – ook al is The Flash een megasucces – is naar onze mening volledig van de pot gerukt. (1) omdat er geen enkel aanknopingspunt meer zal zijn met de andere acteurs die allemaal al werden vervangen. (2) Dat een dergelijke beslissing finaal genomen wordt door James Gunn en dat al die “bronnen binnen Warner” irrelevant zijn. 3 Ezra ook niet meer zo goed ligt bij een groot deel van de fans, gezien zijn ‘problem child’ imago. Ook al geeft James Gunn geen fluit om de cancel-culture en heeft Ezra een rehabilitatie-parcours afgelegd, zie ik geen enkele reden om net hem te houden en om fan-favoriet Henry Cavill te dumpen. We spreken hier over een DCEU reboot, en de beste manier om zoiets te laten ontsporen is om Ezra terug te brengen voor een Flash 2. Dit zal een bittere pil zijn voor David Zaslav, en hij zal nog wel willen terugslaan – misschien met een geforceerde HBO Max release, maar het zou verstandig zijn mocht hij nu even een stap achteruit zetten en mensen met verstand van zaken hun ding laten doen. Op 14 juni 2023 komt The Flash in de bioscoop.

2 Comments

  1. Kons

    Teveel koks in de keuken, en dan krijg je zoiets. Anderzijds is het een fameuze gok voor James Gunn want zijn “Iron Man” zal indruk moeten maken.

    Reply
  2. Zoë

    Het zal wel wrang aanvoelen mocht The Flash echt een keigoeie film zijn, maar ik denk ook dat het einde verhaal zal zijn voor Ezra wat er ook moge gebeuren.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *