Rian Johnson’s nieuwe mysterie is de “Poker Face” serie

Wat als je zonder twijfel zou kunnen zien of een persoon liegt of niet, op zich zou dat ook wel een superkracht zijn, misschien iets minder spectatculairs als kunnen vliegen als Superman of metaal aantrekken als Magneto. De serie “Poker Face” (2023) werd gemaakt door Rian Johnson (Knives Out, The Last Jedi, Glass Onion) en Natasha Lyonne (Russian Doll, American Pie) en zal op 26 januari 2023 verschijnen op de streamingsdienst Peacock.

Korte inhoud: Charlie Cale (Natasha Lyonne) heeft een buitengewoon vermogen om te bepalen wanneer iemand liegt. Ze gaat op pad met haar Plymouth Barracuda en bij elke stop komt ze een nieuwe groep personages en vreemde misdaden tegen die ze niet anders kan dan oplossen.

Net als the Knives Out films hebben we hier opnieuw te maken met een Agatha Christie-achtige serie, ook al is de detective hier vervangen door een persoon met een speciale paranormale gave. Eigenlijk hadden we al een gelijkaardige serie met een man die zich voordeed als een medium met paranormale gaven, door zijn verfijnde vaardigheden te gebruiken in hypnose en de kunst van de pick-pocket, evenals zijn intuïtieve observaties en enorme inzicht in de menselijke psyche en het gedrag van getuigen. Ik heb het uiteraard over “The Mentalist” met Simon Baker.

Johnson schreef en regisseerde verschillende afleveringen van de serie en bij het zien van de trailer valt op dat alles een heel aparte sfeer uit de jaren 70 heeft zoals we deze een tijd geleden op zondagnamiddag te zien kregen op tv. Echter, met het overduidelijke vermogen van Johnson om een cool, kronkelig verhaal te vertellen, met een sexy cast, zijn de verwachtingen gewoon torenhoog. Het is duidelijk dat hij zijn niche heeft gevonden en het gaat hem beter af dan Star Wars. Naast de hoofdactrice zien we ondermeer Adrien Brody, Megan Suri, Ellen Barkin, Nick Nolte, Tim Blake Nelson, Chloë Sevigny en Ron Perlman.1 Comment

  1. Janaïka

    Rian Johnson had beter de Agatha Christie boeken verfilmd in plaats van Kenneth Brannagh. Death on the Nile was tragisch slecht.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *