Zendaya stuurt haar kat naar de Golden Globes

Het zal jullie zijn opgevallen, tenminste de handvol mensen die de show hebben gezien, dat er wel een aantal pijnlijke afwezigen waren tijdens de uitreiking van de 80ste Golden Globes. Wijzelf liggen er niet echt wakker van gezien de Acamdemy Awards uiteindelijk de enige echt relevante Awards zijn – ook al slaan ze geregeld de bal mis- en de Golden Globes maar een soort opwarmertje. En zonder Ricky Gervais is het ook een pak minder leuk, want met hem kregen we er nog eens een roast-comedy show bovenop.

Twee genomineerden die uiteindelijk ook wonnen waren wel niet te bespeuren. De ene had een excuus, en dat was Kevin Costner. Hij zat vast na overstromingen en deelde een video op zijn Instagram waarin hij zijn excuses aanbood en met lof sprak over de productie en de mensen met wie hij heeft kunnen samenwerken voor de productie van “Yellowstone” serie, die te verwarren met Yellowstone City.

De tweede afwezige was Zendaya wiens productie van Dune II al achter de rug was en eerder gespot was op een event in Los Angeles, dus in wezen had ze er wel kunnen zijn. En op haar Instagram gaf ze ook geen reden aan voor haar afwezigheid. Vermoedelijk had dit te maken met de kritiek die de Globes een paar jaar geleden hadden ontvangen omdat ze “te weinig inclusief” waren, en dat zelfs Tom Cruise zijn 3 Golden Globes terug gaf.

Kijk, ik kan begrijpen dat je als acteur afstand wil nemen van een bepaalde organisatie, maar toch zijn er drie redenen om toch aanwezig te zijn op een dergelijke uitreiking. Uiteindelijk is een film maken een onderneming waar je met verschillende mensen aan werkt. Je kan eens een statement willen brengen, en dat statement werd geleverd in 2019 en was misschien wel een goede zaak, maar nadien slik je jouw bekommernissen toch gewoon op en ga je in op de uitnodiging. Al was het maar (1) om ook de producer wat spotlight te gunnen, de schrijver(s), de collega-acteurs, de crewleden! Inclusief iemand als Tom Cruise, die ook zijn kat stuurde, ook al zal hij wel legitieme redenen hebben gezien deze kerel ‘op volle toeren draait’, had beter geweest naar de uitreiking. We zullen zien of dit zijn kansen op Oscars voor zijn film zal beĆÆnvloeden.

Je gaat naar zo’n event – die door miljoenen mensen wordt bekeken – (2) ook voor de fans van jou film. Het is opmerkelijk dat bij dergelijke uitreikingen kleinere producties voltallig present zijn tot zover ze een uitnodiging hebben gekregen. Dit is tevens hun moment waarop ze zich aan het publiek kunnen voorstellen naast hun film. Je zou denken dat steracteurs dit moment niet meer nodig hebben, en toch. Acteurs die in de prijzen vallen worden meteen weer voor een paar jaar relevant. En als je wint willen jouw fans dan ook een speech van jou horen. Deze van Zendaya hebben ze allemaal op hun buik kunnen schrijven. En weet je wie de ster van de avond was. Brad Pitt! En hij heeft niet eens gewonnen.

En last but not least, je doet het ook uit respect voor jouw genomineerde collega’s. Ik bedoel, niet alleen de mensen die in jouw categorie werden genomineerd, maar eigenlijk voor alle genomineerden. Wanneer je bij de genomineerden behoort, maak je deel uit van deze familie, en wens je ook het beste voor jouw collega’s. Dit was de avond van Steven Spielberg, Quinta Brunson, Michelle Yeoh, Angela Bassett, Guillermo del Toro en Jennifer Coolidge, een divers en talentvol ensemble die je misschien wel die avond zelf de hand wou gaan schudden. Al die mensen gaan trouwens ook binnenkort hun stem uitbrengen voor de Academy Awards (deadline 7 maart 2023). Hier vinden jullie trouwens een lijst met alle Golden Globes winnaars.

3 Comments

 1. Fabian

  Het was met zijn 6 miljoen ook de minst bekeken Globes show ooit maar wat wil je als je het (1) nergens kan zien (2) er geen host was als Ricky Gervais

  Reply
 2. Ray

  Emma d’Arcy had deze moeten winnen. Een veel betere vertolking in slechts een paar afleveringen dan een gans seizoen van Euphoria

  Reply
 3. Dimitri

  Het is een jongeren generatie die zelfs niet meer kijkt naar televisie en dus ook niet naar awardshows dus wie weet was ze het vergeten šŸ˜‰

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *