James Gunn en regisseur Matt Reeves in gesprek over de BatVerse

We zullen het nog wel vaker hebben over de grote ommekeer bij Warner en de DCEU met de aanstelling van James Gunn en Peter Safran. Na hun eerste ontslag-ronde waarbij heel wat sequel-scripts in de vuilbak mochten en acteurs hun superhelden-contract niet langer konden verlengen, zien we nu ook dat er al akkoorden worden gesmeed voor toekomstige projecten.

Het is ondertussen duidelijk dat de SnyderVerse dood en begraven is – ondanks de beloftevolle Zack Snyder’s Justice League – maar nu blijkt dat de Matt Reeves BatVerse een toekomst krijgt binnen de nieuwe plannen van Gunn en Safran. Blijkbaar past The Batman (2022) perfect in het plaatje van wat ze in gedachten hadden. Matt Reeves benaderde zijn kijk op de Dark Knight op ongeveer dezelfde manier als Christopher Nolan deed, in zoverre dat het leek alsof er geen andere superhelden bestonden in zijn wereld en alles vrij strak, duister en consistent hield.

Niet alleen komt er een spin-off tv-serie rond “The Penquin” (2023) met de quasi onherkenbare Colin Farrell en Cristin Milioti als Sofia Falcone maar er komt ook een The Batman 2 (2025). Vermoedelijk zal Robert Pattinson opnieuw de rol van de caped crusader opnemen. Robert zal binnenkort zelfs te zien zijn in de nieuwe film van Bong Joon Ho (Parasite) genaamd Mickey 17, over een wegwerpmedewerker die gestuurd werd op een expeditie om de ijswereld Niflheim te koloniseren. Telkens wanneer een missie te gevaarlijk is, zelfs suïcidaal, wendt de bemanning zich tot Mickey. Nadat een iteratie sterft, wordt een nieuw lichaam geregenereerd met de meeste van zijn herinneringen intact. Na zes doden begrijpt Mickey7 de voorwaarden van zijn deal … tot dat Mickey tijdens een vrij routinematige verkenningsmissie wordt vermist en wordt verondersteld dood te zijn en Mickey 8 werd opgevoerd.

Een van de eerste potentiële spin-off van The Batman is een HBO Max prequel-serie rond de GCPD (Gotham City Police Department) tijdens het eerste jaar van Batmans misdaadbestrijdingscarrière. Maar gaandeweg is de GCPD geëvolueerd naar een meer op Arkham Asylum gericht project. In ieder geval zijn ze nog hieromtrent in een brainstormfase. En dan zijn er nog filmprojecten rond andere Bat-villains zoals Scarecrow, Clayface en Professor Pyg. Dus Gotham City wirdt echt wel vanuit alle hoeken en kanten uitgewerkt.

2 Comments

  1. Kons

    Het enige van DC wat stand houdt de laatste jaren is The Batman, ondanks dat ik de eerste 70 minuten van Man of Steel

    Reply
  2. Lauren

    De DCEU was teveel wisselvallig dus een goede zaak dat ze alles opnieuw schrijven, en The Batman was een sterke film dus dat zat gewoon goed.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *