Liam Neeson in jaren 30 film noir Marlowe

Sommige acteurs zijn net als onkruid, je kan ze niet wieden. Elk jaar brengen ze een nieuwe versie uit van een gelijkaardige personage die ze voorheen al hadden gespeeld. En deze keer zien we actieheld Liam Neeson in een film noir film opduiken genaamd Marlowe (2023) in regie van Neil Jordan (Byzantiam, The Brave One, Greta), die in een ver verleden ooit nog een Oscar won voor zijn script van The Crying Game (1992). De film is gebaseerd op de roman The Black-Eyed Blonde van John Banville (Albert Nobbs) en gescenariseerd door William Monahan (The Departed, Kingdom of Heaven, Edge of Darkness).

Korte inhoud: Op een lusteloze dag in LA duikt een mooie jonge vrouw op in het kantoor van de privé detective Philip Marlowe (Liam Neeson). Ze is mevrouw Clare Cavendish (Diane Kruger), erfgename van een parfumfortuin dat is opgebouwd door een Ierse immigrantenfamilie. Om onduidelijke redenen heeft ze Marlowe ingehuurd om een voormalige minnaar, Nico Peterson (François Arnaud), te vinden die is verdwenen. Het privédetective komt er al snel achter dat Peterson is vermoord en gecremeerd, hoewel deze informatie steeds twijfelachtiger wordt naarmate hij zijn onderzoek verdiept in het parfumbedrijf.

Dit zou ondertussen zijn 100e langspeelfilm moeten zijn. Gedurende zijn toch wel indrukwekkende carrière heeft de Ierse acteur zijn zeer specifieke vaardigheden gebruikt om indruk op ons te maken in 99 spannende rollen die zeker een stempel hebben gedrukt op iedereen die van films houdt. Maar er zijn nog heel wat films die moeten komen, naast de Marlowe. Er zou een remake op komst zijn van The Naked Gun, standaard vecht en schietfilm zoals Thug en In the Land of Saints and Sinners, Charlie Johnson in the Flames en Retribution, naast de virus-outbreak film Cold Storage. Het ziet er dus nog niet naar uit dat de 70-jarige acteur met pensioen zou gaan.

De trailer van Marlowe schreeuwt stijl, elegantie en een ietwat Chinatown-vibe uit terwijl het oude Hollywood van de jaren dertig tot leven komt. Naast de drie bovenvermelde namen zien we ook nog filmrollen voor Jessica Lange, Danny Huston, Alan Cumming en Daniela Melchior. De afschuwelijke poster van de film werd gemaakt door Blood & Chocolate, wat zowat het meest amateuristisch en goedkoop grafisch design huis is in Hollywood en die doorgaans één geslaagde poster afwisselen met 10-20 miskleunen. De poster van Marlowe is daar een voorbeeldje van. Jessica Lane en Diane Kruger zijn zelfs onherkenbaar en Liam ziet er geconstipeerd uit. Een student eerste jaar aan het Sint Lucas in Brussel had al een beter exemplaar kunnen maken voor een 100e van de prijs die hiervoor is betaald. De film zou op 15 februari 2023 in de bioscoop moeten uitkomen.

*** Marlowe trailer ***


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *