Eerste teaser trailer Scream VI met Jenna Ortega

De laatste Scream film Scream 5 (2022) had bijvoorbeeld veel bijval bij het publiek en zeker ook omwille van het feit dat de oorspronkelijke cast terug op post was. In de nieuwste Scream VI (2023) is het aan de overlevenden om de fakkel verder te dragen.

Korte inhoud: In de volgende aflevering laten de overlevenden van de Ghostface-moorden Woodsboro achter en beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk in New York City.

Naast de NYC-setting lijkt het erop dat Scream VI zich ook rond Halloween afspeelt, en de teaser bevat ook Halloween-kostuums die een eerbetoon zijn aan verschillende horrorfilms van Hellraiser tot Friday the 13th. Als iedereen een kostuum draagt, is het vaak moeilijk om te zien van waar het gevaar zal komen.

Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (Ready Or Not, Scream 2022) staan beiden weer achter de camera voor de nieuwe-film. Het script is afkomstig van Guy Busick en James Vanderbilt.

Neve Campbell verklaarde op 6 juni van dit jaar dat ze haar rol van Sidney Prescott niet zou hernemen, na een hoofdrol in de vijf vorige inzendingen. Blijkbaar zou haar beslissing zijn genomen vanwege een salarisgeschil met Paramount, die klaarblijkelijk niet van plan was om in te gaan op de torenhoge eisen. Campbell gaf een feministische twist aan haar verklaring, die als volgt luidde: “Als vrouw heb ik in mijn carrière extreem hard moeten werken om mijn waarde vast te stellen, vooral als het om Scream gaat. Ik vond dat het aanbod dat mij werd gepresenteerd niet gelijk stond aan de waarde die ik heb toegevoegd aan de franchise. Het is een heel moeilijke beslissing geweest om verder te gaan. Aan al mijn Scream-fans, ik hou van jullie. Je hebt me altijd zo ongelooflijk gesteund. Ik ben jullie eeuwig dankbaar en voor wat deze franchise me in de loop van de tijd heeft gegeven. afgelopen 25 jaar.” Ook David Arquette heeft gepast voor de nieuwe film.

Courteney Cox en Hayden Panettiere zijn wel van de partij, maar de hoofdrollen zijn weggelegd voor Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Dermot Mulroney en Melissa Barrera. Op 10 maart 2023 zou de film in de bioscoop moeten komen.

*** Scream 6 trailer ***


3 Comments

 1. Janaïka

  Ik vind het geweldig dat één persoon in de metro verkleed is als Samara Weavings’ personage van “Ready or Not”, een film geregisseerd door dezelfde kerels. Briljant gewoon!

  Reply
 2. Ricko

  Vijf was niet slecht maar ook niet super goed. Je kon de afwezigheid van Wes Craven wel voelen vond ik, wat gewoon jammer is. Elke keer als er iets gebeurde dat duidelijk niet de stijl van Wes was, had i het gevoel dat Wes dat waarschijnlijk beter had gedaan. De nieuwe regisseurs gaven ghostface een iets meer bovennatuurlijke aanwezigheid die verkeerd aanvoelde. Het was voor mij bij momenten iets teveel hocus-pocus en onwaarschijnlijke confrontaties als je achteraf te zien krijgt wie toen de masker droeg. Sommige moorden waren ook niet super indrukwekkend. Afgezien van dat spul en de overduidelijke moordenaar, was het geen slechte film. Ik vond het al bij al wel leuk maar zondermeer.

  Reply
 3. Alex Beaumont

  Scream zonder Neve Campbell?! wtf! Pay here what she wants ffs!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *