Eerste trailer van John Wick: Chapter 4

Wie had ooit kunnen denken dat John Wick ging uitgroeien tot een miljoenen dollar pop cult franchise, maar kijk, we zitten ondertussen aan John Wick: Chapter 4 (2023) en ik zie hier nog niet snel een einde aan komen. John Wick lijkt goed op weg om de nieuwe Fast & Furious te worden.

Op de San Diego Comic-Con hebben ze een eerste trailer vrijgegeven en deze sloeg in als een bom. Zeker met de verschijning van een paar Aziatische film-iconen. Shay Hatten en Michael Finch hebben het scenario voor John Wick 4 geschreven en Chad Stahelski neemt opnieuw de regie voor zijn rekening. Samen met Keanu Reeves in de hoofdrol schittert het vervolg met andere franchisefavorieten zoals Laurence Fishburne als de Bowery King, Lance Reddick als Charon en Ian McShane als Winston. Ook met in de hoofdrollen Rina Sawayama, Donnie Yen, Shamier Anderson, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins en Clancy Brown.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat John Wick 4 en John Wick 5 back-to-back zouden worden gefilmd. De pandemie veranderde die plannen en John Wick 4 werd vertraagd en uiteindelijk alleen gefilmd met plannen om de volgende chapter ergens in de toekomst te filmen. Het was de bedoeling dat John Wick 4 in 2021 zou worden uitgebracht voordat hij werd teruggedrongen tot 2022 en uiteindelijk is de einddatum 2023 geworden. Maar Covid is niet weg, weliswaar een pak minder dodelijk en het zou wel eens kunnen dat de wereld voortaan het Zweedse model zal volgen en dat iedereen er mee zal moeten mee leren leven. Met 7 miljard mensen op een kleine aardbol en honderden verschillende gezondheidszorgen is zoiets gewoon niet te controleren met een booster die maar 4 maand effectief is en mondmaskertjes die nauwelijks nog (correct) gedragen worden.

De ster van de franchise in Keanu Reeves en goed dat het uiteindelijk hem is geworden want oorspronkelijk was het eerste script bestemd voor Clint Eastwood of Harrison Ford als John Wick. Een man 25 jaar in zijn pensioen. Maar het was Keanu die het script in handen kreeg en interesse vertoonde om de hoofdrol te spelen en de makers hebben het hoofdpersonage gewoon jonger gemaakt. De beste beslissing die ze hebben kunnen maken.

Op dit ogenblik is er nog geen korte inhoud, maar met deze 4k trailer weten we al ongeveer wat er op het spel staat en vooral wie zijn nieuwe rivalen zijn.

*** John Wick: Chapter 4 trailer ***

2 Comments

  1. Judith

    Zalig dat Donnie Yen van de partij is en Hiroyuki Sanada duikt gewoon over op, inclusief Bill Skarsgard.

    Reply
  2. Bjorn

    Beste actiefilms van de laatste jaren! Gewoon zalig concept en het blijft goed!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *