Jonathan Majors opgepakt voor wurging van vrouw

De Disney en Marvel CEO’s moeten zich nu wel verslikken in hun koffie bij het nieuws van CBS NEWS dat de 33-jarige acteur Jonathan Majors zou zijn gearresteerd door de politie van New York op beschuldiging van wurging, mishandeling en intimidatie van een 30 jarige vrouw. Het nieuws is nog maar een paar uur bekend en er zijn nog niet veel details vrijgegeven, maar het zou in ieder geval gaan om een conflict binnen een huishouden waarbij Majors een vrouw zou hebben gewurgd. De vrouw is met lichte hoofd- en nekletsels naar het ziekenhuis vervoerd, aldus de politie. Ze was in stabiele toestand en Majors werd gearresteerd.

Disney, die in het verleden niet verlegen was om de Cancel Cultuur hoog in het vaandel te dragen en acteurs op straat te zetten voor een verkeerde tweet zal hier nu wel met een immens probleem zitten gezien Majors de spilfiguur was van de nieuwe MCU. Een nieuwe saga die al een valse start kende met het vreselijke Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023), zou nu wel eens de doodsteek kunnen krijgen. Twee opties liggen nu op te tafel: ofwel doen of hun neus bloedt en zeggen dat het een huiselijk feit is waar ze verder geen commentaar willen over geven, of volledig in het defensief gaan door de feiten te minimaliseren of zelfs te ontkennen. Mocht ik Majors zijn zou ik nu ook voor een paar weken/maanden weg blijven van social media.

Searchlight Pictures had nu net ook zijn releasedatum bekend gemaakt voor hun bodybuilder-drama Magazine Dreams (2023) met Jonathan Majors. De speelfilm van schrijver-regisseur Elijah Bynum zou op 8 december 2023 in de bioscopen te zien zijn, op het hoogtepunt van het prijzenseizoen waarin Majors in de race zou zou vallen voor een nominatie voor beste acteur. Dat was toch de hoop, maar de golden boy heeft ondertussen iets van zijn glans verloren als blijkt dat hij effectief een vrouw heeft willen wurgen.

In Magazine Dreams speelt Majors de aspirant-bodybuilder Killian Maddox, die worstelt om een menselijke contact te vinden in zijn tocht naar beroemdheid en zijn blootstelling aan geweld. Niets weerhoudt hem van zijn fel beschermde droom om superster te worden, zelfs niet de doktoren die hem waarschuwen voor de permanente schade dat hij zichzelf toebrengt. In ieder geval is het onderwerp van de film wel stof tot nadenken in het licht van deze aanslag. Er zijn tal van onderzoeken die suggereren dat er mogelijk een positieve correlatie bestaat tussen bodybuilding en agressie, vooral onder competitieve bodybuilders. Er wordt aangenomen dat dit te wijten is aan de intense trainingsregimes, het competitieve karakter van de sport en het gebruik van prestatiebevorderende medicijnen, die allemaal kunnen bijdragen aan verhoogde niveaus van stress en agressie. Maar uiteindelijk is de relatie tussen bodybuilding en agressie complex en veelzijdig, en eventuele conclusies moeten worden getrokken op basis van het individu en zijn unieke omstandigheden.

Hoe dan ook, de man is onschuldig tot de rechter een oordeel velt, als er al een rechtszaak komt want mensen met macht en rijkdom bereiken meestal wel een akkoord. Weinstein heeft zo jaren door de mazen van het net kunnen lopen, niet dat ik Weinstein met Majors wil vergelijken. Dit kan evengoed een vals gerucht zijn die zwaar is overdreven en waarvan niets van aan is. In dat geval zullen we hier ook een uitgebreid artikel schrijven over zijn onschuld.

1 Comment

  1. Timmo

    Er is een gat in de markt voor ‘social media & personal damage’ coaches voor filmsterren in Hollywood 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *