Netflix is op sterven na dood

Iets meer dan 2 jaar geleden was Netflix de koning van de wereld, maar de Titanic is ondertussen aan het zinken en Netflix zal weldra een duwtje krijgen van Rose om in het ijskoude water te verdwijnen. Althans dat is mijn aanvoelen na het lezen van het artikel op The Hollywood Reporter, waarin Netflix laat weten dat ze geen “vanity projects” meer zullen maken zoals The Irishman (2019). Ja, u leest het goed.

The Irishman is blijkbaar het probleem. Deze film ligt aan de basis waarom het platform in vrije val is en 2/3 van zijn marktwaarde heeft verloren. Zeker niet films als Father Of The Year (2018), The True Memoirs Of An International Assassin (2016), The Last Days Of American Crime (2020), Naked (2017), Sextuplets (2019), Sierra Burgess Is a Loser (2018), The Perfect Date (2019), The Open House (2018), The Do-Over (2016), Game Over Man (2018) of nog The Kissing Booth (2018)! The Kissing Booth 2 (2020)!!! The Kissing Booth 3 (2021)!!!!!! Laat staan dat het probleem zou liggen bij verkeerde keuzes zoals een Squid Game Reality Show of een zoveelste vampieren reeks maar nu met lesbische vampieren!


Ondertussen zijn de Netflix Originals met een 0% op Rotten Tomatoes niet meer bij te houden maar dat belet de streamingdienst niet om het vervolg op 365 Days (2020) te financieren, met name 365 Days: This Day (2022). Maar nee hoor, het is de film met 10 Oscar-nominatoes, gemaakt door een filmlegende, dat een probleem is voor Netflix. Zeker niet die honderden Razzie Award films of die +100 miljoen dollar Midnight Sky (2020) / The Mitchells vs. The Machines (2021) drollen. En ik zwijg nog over die 150 miljoen dollar actieflops als Triple Frontier (2019) en Outlaw King (2018).

Weet je wat Netflix misschien kan gebruiken? Een soort Kevin Feige aan het roer van het bedrijf die niet opgewonden raakt aan het idee van een The Kissing Booth 4 maar die wel … euh HET NIVEAU VAN DE FILMS KAN OPKRIKKEN! Uiteraard zit er af en toe kwaliteit in de producties die Netflix brengt, maar een kapotte polshorloge geeft ook 2 maal per dag het juiste uur weer. Jullie hebben 25 miljoen dollar uitgegeven voor Tall Girl 2 (2022)! Are you guys insane?!? Studio 100 van Gert Verhulst had deze film kunnen maken voor 800k en je had geen verschil gezien in kwaliteit!

Het businessplan van Netflix is: actiefilms met grote namen ook al stinkt het script (cf. de 200 miljoen dollar Red Notice, 90 miljoen dollar Army of the Dead of de 150 miljoen dollar 6 Underground) en verstand-op-nul komedies (cue Adam Sandler!), dwaze erotische films of cliché series met een vleugje seks en 13-in-een-dozijn romcoms voor tieners. Maar nee hoor, het is het 160 miljoen dollar “vanity project” The Irishman dat een probleem is voor Netflix, niet de kerel die dacht dat een House of Cards zonder Kevin Spacey wel een hit zou worden. Tot op vandaag kunnen gebruikers nog steeds het abonnement delen, zonder enorme meerkost of advertenties. Je zou denken dat de zatte kapitein aan het roer de intentie had om die ijsberg te raken. Sorry, maar dit moest er even uit.

11 Comments

 1. Jesse

  Streamz bij ons is niet veel beter, de bagger die ze daar opzwieren is niet om aan tezien.

  Reply
 2. Serge

  Het laatste seizoen van Ozark was inderdaad bagger, maar voor de rest blijf ik bij Netflix omdat ik er niets voor moet betalen. Mocht mijn vriend niet meer kunnen delen zou ik denk ik niet betalen voor Netflix, los van de nu en dan interessante docu is er veel tv-serie zooi die elke week gedumpt wordt op het platform.

  Reply
 3. Meekz

  Ik denk dat ze het vaak op Covid willen steken maar de kwaliteit van de films zijn in het algemeen niet zo hoog. Wat Netflix moet doen is hun abonnementsysteem aanpassen. Ik ken mensen die al jaren nul euro betalen en zo kan je toch geen bedrijf runnen.

  Reply
 4. Conan the Librarian

  En goede series zoals Mindhunters krijgen maar geen vervolg en series die goed waren zoals Ozark en Peaky Blinders krijgen dan een wel heel mager nieuw seizoen waarin vrijwel niets gebeurt.

  Reply
 5. Brainstoller

  Amazon heeft ook wel veel crap, maar ze hebben een beter financieel plan. 90% van wat op Netflix staat is nauwelijks de moeite en dat was vroegers anders in de beginperiode van Stranger Things.

  Reply
 6. Fran

  Mensen met VPN kunnen gratis series en films kijken op peacocktv.com
  Ik ben de gele Downton Abbey serie aan het zien 🙂

  Reply
 7. Blackmoon

  Gelukkig is er nog Stranger Things, blijft een topserie !

  Reply
 8. Peter

  is het niet zo dat 90% van alles gewoon middelmatig tot slecht is en slechts 10% de moeite is om te lezen, bekijken of beluisteren. Neen muziek bijvoorbeeld. Dat wat je hoort op de radio is al een eerste selectie en dan nog is 3/4 echt wel troep.

  Reply
 9. JeffkeClaes

  Mooie clickbate titel, maar ik snap je punt wel 😀 Ik ben helaas ook wel een free-to-watch kijker, ik zit op kot en wij leggen gewoon met vrienden samen.

  Reply
 10. Ruben

  Ze geraken er gewoon mee weg en dat is het grote verschil met studio’s die bioscoopfilm releasen. Een studio wordt afgestraft – niet alleen financieel maar ook qua reputatie – wanneer hun bioscoopfilms ondermaats scoren. Bij Netflix kunnen ze doen, schrijven en zeggen wat ze willen, niemand buiten Netflix-personeel kan een inschatting maken naar het succes van een film. Bijgevolg kunnen ze dergelijke zwakke content mooi verpakken met een leuke poster en op hun platform zetten. 75% van de wekelijks nieuwe content zijn series (vaak niet Engelstalige series).

  Reply
 11. Benny

  Naar mijn mening zit Netflix op eenzame hoogte, nog altijd. Dit voelt wat aan als een clickbait artikel 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *